Μπορεί να μην έχει τις εκπλήξεις άλλων χωρών, αλλά και στο κύπελλο Ελλάδας γίνονται μερικές φορές τέτοιες (σ.σ. εκπλήξεις). Όπως, για παράδειγμα, συνέβη τώρα, αφού ο Λεβαδειακός σόκαρε τον Ολυμπιακό βάζοντας δύο γκολ στα πρώτα 6 λεπτά, άντεξε στην προσπάθεια των ερυθρόλευκων να αντεπιτεθούν, σκόραρε και τρίτη φορά στο β’ ημίχρονο και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2. Αποτέλεσμα που κάνει ευτυχισμένος τους Βοιωτούς, χωρίς όμως να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους Πειραιώτες σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους προημιτελικούς, αφού τους αρκεί νίκη με 1-0 στη ρεβάνς.

Το πρώτο «χτύπημα» των γηπεδούχων ήρθε στο 3′, όταν ο Πολέτο με ωραία ενέργεια απέφυγε τον Κούντε και με άψογο πλασέ νίκησε τον Κρίστινσον ανοίγοντας το σκορ. Εξέλιξη που δεν περίμενε κανείς, αλλά υπήρχε και πιο τρελή και ήρθε αμέσως μετά.

Στο 6′, πριν καλά-καλά καταλάβουν τι έγινε, οι Πειραιώτες δέχθηκαν και δεύτερο γκολ! Ο Παναγιώτου εκτέλεσε κόρνερ και ο Νίκας βρήκε λίγο τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0! Το απόλυτο σοκ, δηλαδή, για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν πίστευε αυτά που έβλεπε.

Ο Πορτογάλος προπονητής, όπως και όλοι όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι, περίμενε την αντίδραση των παικτών του και αυτή, όπως αναμενόταν, όντως ήρθε. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 16′ με κεφαλιά του Τικίνιο μετά την εκτέλεση κόρνερ, άγγιξαν το γκολ στο 17′ με τους Τικίνιο – Ονιεκούρου που δεν κατάφεραν να σκοράρουν από καλές θέσεις και τελικά μείωσαν στο 26′.

Ο Βρουσάι εκτέλεσε το φάουλ και ο Σεμέδο, στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από απουσία μηνών, με κεφαλιά βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού στο 41′ ο Λεβαδειακός στάθηκε άτυχος έχοντας δοκάρι σε ωραίο σουτ του Νίλι στην κίνηση.

Τρίτο γκολ και νίκη – έκπληξη

Το πρώτο μέρος έκλεισε με ευκαιρία των Βοιωτών, το δεύτερο άρχισε με ευκαιρία του Ολυμπιακού, αφού στο 50′ ο Νιεκούρου έκανε ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ αλλά ο Σαμάσα απέκρουσε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή αλλά όχι ουσία στο παιχνίδι τους και στο 61′ δέχθηκαν νέο σοκ, αφού οι γηπεδούχοι έβαλαν και τρίτο γκολ!

Ο Χάμοντ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, έκανε τη σέντρα και ο Δούμτσιος, ο οποίος επίσης είχε μπει ως αλλαγή, νίκησε τον Σεμέδο και με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Σκορ που δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ οι γηπεδούχοι, πάντως, αφού δύο λεπτά μετά, στο 63′, ο Ονιεκούρου έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Λόπες με ωραίο σουτ μείωσε σε 3-2.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει, με τη ρεβάνς να έχει περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι αναμενόταν.

Λεβαδειακός: Σαμάσα, Βλάχος (59′ Χάμοντ), Νίκας (74′ Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59′ Μουτίνιο), Λινάρδος (52′ Δούμτσιος), Πολέτο (74′ Αλμπάνης).

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46′ Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46′ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82′ Μαρίνος), Αλγκασίμ Μπα (46′ Λόπες), Ονιεκούρου, Τικίνιο.