«Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ψυχωμένη Άλμπα Βερολίνου, καθώς ηττήθηκε μέσα στο απόρθητο (πλην Μπαρτσελόνα) ΟΑΚΑ με σκορ 66-68 και έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Οι Γερμανοί κατέβηκαν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση στα πλέι-οφ της Euroleague, σε βάρος του Παναθηναϊκού, και με τη σφιχτή τους άμυνα δυσκόλεψαν πολύ τους «πράσινους», που στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ, όμως η Άλμπα «απάντησε» με μία πολύ καλή τελευταία περίοδο.

Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Τα απίθανα τρίποντα του Ρέντινγκ και του Κινγκ από τη μία, και οι εξίσου απίθανες εμπνεύσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη από την άλλη, έδωσαν μία άγρια ομορφιά στο ματς. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν δύο πόντους πίσω στο σκορ λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Φώτση να αστοχεί σε τρίποντο στο τέλος, με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τη νίκη.

Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν ο Διαμαντίδης με 18 πόντους και οι Φώτσης και Σλότερ με 12, ενώ 11 πέτυχε ο Μπατίστα. Η Άλπα είχε σε καλή μέρα τον Ρένφρο, που τελείωσε το ματς με 16 πόντους, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά των Ρέντινγκ (14 πόντοι) και Μακλίν (11 πόντοι).

Πλέον, για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα πρέπει να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο Βελιγράδι, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει στο δικό της παιχνίδι η Άλμπα Βερολίνου. Τα καλά νέα για τους «πράσινους» είναι ότι ηττήθηκαν με λιγότερους πόντους απ’ όσους είχαν νικήσει στο Βερολίνο (2 έναντι 6), κι έτσι στην ισοβαθμία υπερτερούν των Γερμανών, επομένως με νίκη στο Βελιγράδι κρατούν την τύχη στα χέρια τους.