Την άποψη ότι το πρωτάθλημα στην Ισπανία θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της σεζόν εξέφρασε ο Βασίλης Τσιάρτας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Ο παλαίμαχος άσος έκανε την τακτική ανάλυση του αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην κόντρα του Ρότζερ Φέντερερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μπάμπη Παπάζογλου

Για την «μονομαχία» Φέντερερ – Τζόκοβιτς: «Ήταν άτονος και δεν βρήκε το παιχνίδι του. Κάποια στιγμή πήγε να κάνει στο 2ο σετ, όμως το τρίτο σετ ήταν καθοριστικό. Δεν είχε καλό feeling στο παιχνίδι του. Είναι καμία φορά και θέμα ημέρας. Αν δεν βρεθείς σε καλή ημέρα με τέτοιους αντιπάλους, το παιχνίδι μπορεί να σου φύγει. Το γήπεδο είναι πιο αργό σε σχέση με το Ντουμπάι. Όταν βλέπεις 43 αβίαστα λάθη, είσαι στο όριο να σου φύγει το ματς. Απολαμβάνεις το τένις με αυτούς τους αθλητές».

Για το γκολ του Σουάρες: «Το κοντρόλ, επειδή ήταν ο Σουάρες, δεν μου έκανε επίδοση. Όταν μιλάμε για τέτοιους παίκτες, δεν πρέπει να μας παραξενεύουν. Είναι ένας παίκτης που θα πάρει καλά την μπάλα. Το Καμπ Νου το βρέχουν πάρα πολύ και δεν θέλει πολύ για να σου φύγει η μπάλα. Το ζητούμενο είναι να σου βγει το πρώτο κοντρόλ, αυτό είναι το δύσκολο, δεν είναι το τελείωμα».

Για την εικόνα του clasico:
«Η όχι πολύ συμμετοχή του Μέσι στο παιχνίδι. Δεν ήταν ο Μέσι που είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό έκανε καλό στην Μπαρτσελόνα, αφού ο Μέσι τραβούσε 2 και 3 παίκτες πάνω του. Έτσι βγήκαν μόνοι τους σε περισσότερες φάσεις ο Σουάρες και ο Νεϊμάρ. Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να το χάσει, επειδή η Ρεάλ μέχρι την ισοφάριση και λίγο μετά πάει να πάρει το παιχνίδι. Θα ασπαστώ αυτό που είπε ο Αντσελότι ότι θα παίξει περισσότερο το ψυχολογικό και όχι το σωματικό. Στο β’ ημίχρονο κατέρρευσε η Ρεάλ, όταν κατέρρευσε και ο Μόντριτς. Δεν είχε συμμετοχή ο Μπέιλ, στο Β’ ημίχρονο χάθηκε και ο Ρονάλντο. Περίμεναν περισσότερα από τον Μπενζεμά, ο οποίος άντεχε περισσότερο. Να μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές καλώς ή κακώς ο Νεϊμάρ και ο Μπενζεμά βρίσκονται στη σκιά του Μέσι και του Ρονάλντο. Πρωταγωνιστές είναι ο Κριστιάνο και ο Μέσι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν σε κράταγε σε ενδιαφέρον. Θα πρέπει να βγάλουμε το καπέλο και ήταν για σεμινάριο το παιχνίδι του Πικέ. Ήταν παντού, διόρθωνε τα λάθη των συμπαικτών του και έκοβε τη Ρεάλ. Ήταν ο παίκτης που ζούσε περισσότερο το ντέρμπι, λες και το είχε πάρει προσωπικά. Από δικό του λάθος είχε κερδίσει το πέναλτι η Ρεάλ και γυρίζει το παιχνίδι. Βέβαια, και ο Μπράβο σε εξαιρετική ημέρα, επειδή ήταν εκεί στα σουτ του Ρονάλντο και του Μπενζεμά».

Για την κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης:
«Η Ρεάλ δεν δείχνει να έχει καθαρό μυαλό. Έχουν χάσει τη φρεσκάδα και την απλότητα που τους διέκρινε στο πρώτο μισό της σεζόν, όταν οι αντεπιθέσεις της ήταν για σεμινάριο. Έχει μπει το “εγώ” πάνω από το “εμείς”. Σε μία φάση ο Μπέιλ έχει την μπάλα και δεν την δίνει στον Ρονάλντο για να βάλει τον γκολ και τον έκοψε τελικά ο Πικέ. Μοιραία είναι πιο προβλέψιμη, πιο αντιμετωπίσιμη. Όταν το δυνατό σου σημείο είναι οι αντεπιθέσεις και έχει χαθεί».

Για την Μπαρτσελόνα:
«Η Μπαρτσελόνα έδειχνε να πατάει καλύτερα. Να ελέγχει το παιχνίδι και είδα ένα ισορροπημένο παιχνίδι, χωρίς να δούμε το μεγάλο θέαμα και ίσως να μας κακοφαίνεται, αφού ο Μέσι δεν συμμετείχε αρκετά. Είναι σα φαγητό χωρίς αλάτι. Όσο περνούσε η ώρα και έπεφτε ο Μόντριτς και έπεφτε και ο Κρόος, κάπου βγήκε και ο Ίσκο, αφού ο Αντσελότι προσπάθησε να δώσει επιθετικότητα στην ομάδα. Κάπως έτσι ήρθε η καθίζηση της Ρεάλ και με την παρουσία του Ράκιτιτς».

Για το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:
«Δεν μου λέει τίποτα η διαφορά των τεσσάρων βαθμών. Πιστεύω ότι θα γίνει η μάχη μέχρι τέλους. Δεν είναι και ομάδες που τα παρατούν.».

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Αντσελότι μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα:
«Μου φαίνεται λίγο οξύμωρο, επειδή πριν από έναν μήνα μιλούσαν για ανανέωση. Κάπου οι δημοσιογράφοι προκαλούν κάποιες εξελίξεις. Η Ρεάλ δεν έχει την πολυτέλεια να δουλέψει το ροτέισον, όπως θα ήθελε. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη σεζόν. Εκεί είναι μαγκιά της ομάδας, χωρίς να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, να κερδίζει τα παιχνίδια. Εκεί είναι η διαφορά της Ισπανίας, αφού οι ισπανικές ομάδες μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τις μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Πάντως, θα παίξει ρόλο σε ποια θέση θα τερματίσει η Ρεάλ και τι θα κάνει στην Ευρώπη. Θα χάσει έδαφος η Ρεάλ με την αλλαγή προπονητή μέχρι τα πράγματα να είναι σε μία σωστή κατάσταση. Ξέρουν τι φταίει και χρειάζονται να ηρεμήσουν. Βελτιώθηκε κατά πολύ η εικόνα της Ρεάλ και δείχνει ότι υπάρχει αντίδραση. Το ζητούμενο είναι πως διαχειρίζεσαι μία τέτοια ήττα και να παραμείνεις σε υψηλό επίπεδο. Τα δεδομένα θα αλλάζουν ανά δευτερόλεπτο».

Πηγή: sport-fm.gr