Οι πιθανότητες, το ήξεραν όλοι, ήταν ελάχιστες. Υπήρχαν όμως με βάση τα μαθηματικά και αφού υπήρχαν η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να το παλέψει μέχρι τέλους. Προσπάθησε, είναι η αλήθεια, αλλά απέναντι στην Ισπανία τα πράγματα ήταν ούτως ή άλλως πολύ δύσκολα. Και από τη στιγμή που ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ έδωσε και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στους Ίβηρες, οι οποίοι το αξιοποίησαν με τον Σαράμπια, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Τζον Φαν Σιπ.

Η Ισπανία είναι μια ομάδα που μπορεί να έχει την κατοχή της μπάλας… συνεχώς και αυτό έκανε και στο ΟΑΚΑ από νωρίς. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε πήραν, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, τον έλεγχο του παιχνιδιού και μετέφεραν το παιχνίδι προς την περιοχή της Εθνικής ομάδας, η οποία ένιωσε την πίεση. Και αν αυτό δεν ήταν καλό, αυτό που ακολούθησε ήταν χειρότερο.

Αφού πρώτα ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μασούρα στο 21′ για οφσάιντ, στο 23′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γιαννούλη, χωρίς όμως από το replay να είναι ξεκάθαρο κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, όμως, η απόφαση δεν άλλαξε και ο Σαράμπια εκτέλεσε και ευστόχησε (0-1). Έτσι, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ελλάδα, η οποία στο 36′ κινδύνεψε σοβαρά να δεχθεί και δεύτερο γκολ αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Μοράτα, ο οποίος πέρασε… σαν σταματημένο τον Τζαβέλλα μπαίνοντας στην περιοχή.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 0-1 και με την Εθνική ομάδα να μην καταφέρνει σε αυτό το διάστημα να αλλάξει πάνω από τρεις μπαλιές, απέναντι σε μια ομάδα που είχε συνεχώς τη μπάλα στην κατοχή της, κουράζοντας τους παίκτες του Τζον Φαν Σιπ που έπρεπε συνεχώς να μαρκάρουν.

Έριξε ρυθμό η Ισπανία, δεν μπόρεσε η Ελλάδα

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους η Ελλάδα έκανε δύο αλλαγές, με τους Μασούρα και Παυλίδη να αφήνουν τις θέσεις τους στους Δουβίκα και Τζόλη. Ο τελευταίος ήταν και αυτός που είχε την καλύτερη ευκαιρία, στο 54′, με το σουτ που κόντραρε μετά την κάθετη του Μπουχαλάκη και την πάσα του Δουβίκα, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την Ισπανία, όπως και στο πρώτο 45λεπτο, να έχει τη μπάλα και τον έλεγχο.

Οι Ίβηρες, είναι η αλήθεια, δεν φόρτσαραν, δεν πίεζαν ασφυκτικά και δεν έδειχναν να κυνηγάνε με κάθε τρόπο το δεύτερο γκολ, αλλά η Εθνική ομάδα δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τίποτα από αυτά. Θα μπορούσε όμως, στο 79′, να εκμεταλλευτεί μια στημένη φάση, με την ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα, αλλά ο Τζαβέλλας από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά…

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78′ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Δουβίκας), Παυλίδης (46′ Τζόλης).

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνες (89′ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγο), Μοράτα (65′ Φορνάλς), Σαράμπια (57′ Όλμο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

  1. Ισπανία 15
  2. Σουηδία 15
  3. Ελλάδα 9
  4. Γεωργία 7
  5. Κόσοβο 4