Το πλάνο της FIFA για διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια είναι γνωστό πλέον σε όλο τον κόσμο και σιγά-σιγά αρχίζει να γίνεται γνωστή η στάση που θα κρατήσει η κάθε χώρα. Η Αγγλία, πάντως, είναι αρνητική και αυτό φάνηκε μέσω της ψηφοφορίας της Premier League, όπου ομόφωνα οι 20 ομάδες είπαν «όχι» στο σχέδιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Αυτό, βέβαια, ήταν αναμενόμενο, αφού οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA έχουν αποφασίσει να ταχθούν στο πλευρό του Αλεξάντερ Τσέφεριν και κατά του Τζάνι Ινφαντίνο. Και μπορεί η Premier League να μην είναι ομοσπονδία αλλά Λίγκα, δείχνει όμως κι αυτή την τάση που υπάρχει στην Αγγλία.

«Η Premier League έχει δεσμευτεί να αποτρέψει τυχόν ραγδαίες αλλαγές στο καλεντάρι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία των παικτών και να θέσουν σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητά τους, το πρόγραμμα, τη δομή και τις παραδόσεις του συλλογικού ποδοσφαίρου. Είμαστε ανοιχτοί σε αναδιαμορφώσεις και νέες ιδέες, αλλά πρέπει να βελτιώνουν στη συμπληρωματική ισορροπία μεταξύ συλλογικού και διεθνούς ποδοσφαίρου για την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε μετά την ψηφοφορία ο γενικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς.

Συνεχίζεται η μάχη ανάμεσα σε FIFA και UEFA

Τα νέα, πάντως, δεν αναμένεται να επηρεάσουν τη FIFA, η οποία ξέρει ότι όλα θα κριθούν στην ψηφοφορία των συνομοσπονδιών και τα πράγματα εκεί είναι μπερδεμένα. Δεν έχει ξεκάθαρο προβάδισμα ούτε η παγκόσμια ομοσπονδία αλλά ούτε και η UEFA, πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό. Από εκεί και πέρα, όποια εκ των δύο πλευρών καταφέρει να πείσει αυτούς που ψηφίζουν, θα περάσει και τη γραμμή της.