Ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος στη Μπαρτσελόνα για το νέο ξεκίνημα που θα γίνει με την πρόσληψη του Τσάβι, αλλά στη La Liga δεν συμμερίζονται όλοι τη χαρά των Καταλανών. Τουλάχιστον όχι πριν αποδειχθεί ότι έγιναν όλα νόμιμα και αυτό είναι που ενδιαφέρει τη Λίγκα, η οποία ζητάει από τους μπλαουγκράνα εξηγήσεις για την καταβολή της ρήτρας αποδέσμευσής του από την Αλ Σαντ.

Η Μπαρτσελόνα έπρεπε να δώσει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ στην αραβική ομάδα για να μπορέσει να προσλάβει τον Τσάβι και τελικά αυτό έγινε. Το θέμα για τη Λίγκα, όμως, είναι πώς έγινε, πόσα λεφτά δηλαδή πλήρωσε το κλαμπ.

Με βάση τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τη La Liga, οι μπλαουγκράνα δεν μπορούσαν να δώσουν περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα, όμως, λύθηκε μέσω του Τσάβι, ο οποίος δέχθηκε να πληρώσει ο ίδιος το μισό ποσό (2,5 εκατ. ευρώ) της ρήτρας.

Αυτό είπε ο πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα, ο οπίος αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας πως αυτές είναι εμπιστευτικές, τη στιγμή που η Λίγκα ζητάει αναλυτικά στοιχεία για τον μισθό του Τσάβι και τη διάρκεια του συμβολαίου του με τη Μπαρτσελόνα.

«Έκοψε» τους πρώτους δύο

Την ίδια ώρα, ο νέος προπονητής των Καταλανών άρχισε ήδη τις αλλαγές στην πρώτη ομάδα, αφού αποφάσισε την αποχώρηση του επικεφαλής φυσιοθεραπείας, Χουάνχο Μπράου, όπως και του επικεφαλής εκγύμνασης, Άλμπερτ Ρόκα, ως συνέπεια των πολλών μυικών τραυματισμών των παικτών.

Το γεγονός ότι δεν θα συνεχίσουν στην πρώτη ομάδα, πάντως, δεν σημαίνει ότι αποχωρούν από το κλαμπ, αφού θα ασχοληθούν με τις μικρότερες ομάδες του συλλόγου.