Η επίσκεψη των πρωταθλητών των επαγγελματικών πρωταθλημάτων των Η.Π.Α. στον Λευκό Οίκο είναι μια παράδοση που τώρα που ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, οι ομάδες δεν θέλουν να χάσουν. Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., υποδέχθηκε τους πρωταθλητές του NBA, Μιλγουόκι Μπακς και αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Είσαι μόλις 26 ετών. Τώρα αρχίζεις! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό είναι πως κατέκτησες το πρωτάθλημα με τον αδερφό σου που είναι εδώ σήμερα και έχεις κι άλλον έναν αδερφό που φόρεσε το δαχτυλίδι πριν από εσένα. Τί οικογένεια! Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων», ανέφερε αρχικά ο Τζο Μπάιντεν και συνέχισε: «Παιδιά γονιών που μετανάστευσαν από τη Νιγηρία και στην Ελλάδα αναζήτησαν μια νέας ευκαιρίας κι ένα καλύτερο μέλλοντος. Αδέρφια που έπρεπε να μοιράζονται όλοι τα ίδια παπούτσια. Ξέρω πως η μητέρα σου είναι πολύ περήφανη για εσάς κι ο πατέρας σας που βλέπει από ψηλά. Έχεις και τα παιδιά σου τώρα που θα μεγαλώσουν γνωρίζοντας πως όλα είναι δυνατά. Κι αυτή είναι η δύναμη της ομάδας».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στις κοινωνικές δράσεις των Μιλγουόκι Μπακς τους προηγούμενους μήνες: «Και δεν είναι μόνο ο τίτλος. Πριν από ένα χρόνο η ομάδα σας ύψωσε ανάστημα, ζητώντας Δικαιοσύνη και Ειρήνη κι ο κόσμος ασχολήθηκε με το ζήτημα που εσείς θέλατε, τη δολοφονία του Τζέικομπ Μπλέικ στην πολιτεία του Γουϊσκόνσιν και παρακινήσατε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Έπειτα, ενθαρρύνατε τους οπαδούς σας να εμβολιαστούν. Θέλω να σας ευχαριστήσω».

Από τη μεριά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, επανέλαβε αυτό που έγινε viral προηγουμένως μέσα από tweet του λογαριασμού των Μιλγουόκι Μπακς. «Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Εκ μέρους των παικτών, του επιτελείου και του οργανισμού, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή την ευκαιρία. Από τα Σεπόλια, την Αθήνα μέχρι τον Λευκό Οίκο, γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία να είμαι στον Λευκό Οίκο. Τιμή μου που είμαι στον Λευκό Οίκο και γνωρίζω από κοντά τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η οικογένεια μου έκανε πολλές θυσίες για να είμαι εδώ, τους ευχαριστώ για όλα. Δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά πάντα τους κουβαλάω στην καρδιά μου. Επαιξαν μεγάλο ρόλο στο να είμαι εδώ. Οι φίλαθλοι των Μπακς είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο. Πριν 7 χρόνια ήμασταν η χειρότερη ομάδα, τώρα είμαστε η καλύτερη. Πάντα προσπαθούσαμε να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από σκληρή δουλειά και να παλεύουμε. Με σκληρή δουλειά, θυσίες και αφοσίωση, με τα όνειρα που έχεις, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Αυτά έκανα και είμαι εδώ. Χωρίς σκληρή δουλειά δεν θα γινόταν».