Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αυτή τη σεζόν έχει 15 γκολ κι έξι ασίστ σε 15 συμμετοχές και ηγείται της προσπάθειας της Λίβερπουλ να κατακτήσει και πάλι την Premier League και το Champions League. Η εξαιρετική πορεία του 29χρονου Αιγύπτιου σούπερ σταρ οφείλεται εν μέρει και στις αλλαγές στη δίαιτά του και στην εκγύμνασή του.

Το τελευταίο διάστημα, ο άσος των «κόκκινων» μοιράζεται με τους ακόλουθούς του στα social media, εικόνες που δείχνουν τη «μεταμόρφωση» του σώματός του. Αυτό θεωρείται το «μυστικό» της επιτυχίας του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο καθώς πλέον οι αμυντικοί δεν μπορούν να τον σταματήσουν ή να τον βγάλουν από την πορεία του.

«Η διατροφή είναι πολύ σημαντική. Αποτελεί κι αυτό ένας κομμάτι του παιχνιδιού. Με βοήθησε στο να ανακτώ ταχύτερα τις δυνάμεις μου, να κοιμάμαι καλύτερα και είναι σίγουρο πως πλέον το σώμα μου είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του υψηλότερου επιπέδου. Ο διατροφολόγος μου λέει πως δεν έχω λίπος στο σώμα μου, οπότε μπορώ να τρώω ό,τι θέλω. Δεν πίνω αλκοόλ κιόλας», ανέφερε ο Μοχάμεντ Σαλάχ σε συνέντευξή του στο CNN.

Έτσι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λαχανικά, τα φρούτα και το κοτόπουλο είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της δίαιτάς του, αν και όπως παραδέχεται από καιρού εις καιρόν επιτρέπει στον εαυτό του να… ξεφεύγει λίγο και να γεύεται το αγαπημένο του πιάτο, το kushari, μια παραδοσιακή αιγυπτιακή συνταγή με ρύζι, φακές, ρεβύθια, σκόρδο και τομάτα.

Πέραν της αλλαγής των διατροφικών του συνηθειών, ο Σαλάχ έχει αφοσιωθεί και στην εκγύμναση του σώματός του. Τα βάρη, η γιόγκα και η κολύμβηση βρίσκονται στο πρόγραμμά του σε σταθερή βάση πέραν των όσων ασκήσεων κάνει στις προπονήσεις της Λίβερπουλ. Το σώμα του, δε, έχει προκαλέσει και ουκ ολίγα αστεία στ’ αποδυτήρια της ομάδας. Πρόσφατα ο Σαλάχ έδειξε τους κοιλιακούς του σε ποστάρισμα στο Instagram με τον συμπαίκτη του Άντι Ρόμπερτσον, να τον ειρωνεύεται: «έχεις να χάσεις ακόμη λίγο λίπος, φίλε»…