Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έλαμψε στο παρκέ του «ΟΑΚΑ» καθώς η Βιλερμπάν επικράτησε με 84-70 επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Η «ASVEL» μετράει πέντε νίκες και είναι από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης. Ο ίδιος, δε, δείχνει να έχει προσαρμοστεί εύκολα στις απαιτήσεις. Έκλεισε το ματς με 12 πόντους κι έξι ριμπάουντ σε κάτι παραπάνω από 19 λεπτά συμμετοχής και ορισμένα highlights που προκάλεσαν τα σχόλια του αδερφού του Γιάννη.

Μετά από την ολοκλήρωση του ματς ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε στη NOVA και ανέφερε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αυστηρός όταν του δίνει συμβουλές για τη ζωή του. «Κανείς δεν είναι αυστηρός, Απλά προσπαθούν να με βοηθούν (τα αδέρφια μου). Είναι πιο αυστηρός στις συμβουλές για τη ζωή. Μου έχει δώσει συμβουλή για διάφορα πράγματα, το μέλλον πως διαχειρίζομαι διάφορα πράγματα, το μπάσκετ είναι απλά το μπάσκετ. Σημασία έχει η ζωή».

Για το ποιός εκ των Γιάννη και Θανάση τον συμβούλευσε για το τί θ’ αντιμετωπίσει στη Βιλερμπάν και στη Euroleague, απάντησε: «Μπασκετικά και οι δύο, τώρα πιο πολύ ο Θανάσης γιατί τον ρώτησα πώς να παίξω με τη Βιλερμπάν, στη Euroleague τι να κάνω. Μου είπε να δώσω ενέργεια και να παίρνω τα σουτ, όταν βρω ελεύθερο τρίποντο, να μην φοβάμαι και να δίνω την ενέργειά μου στην ομάδα». Και το μέλλον του; «Για την ώρα είμαι συγκεντρωμένος στη Βιλερμπάν, αλλά θέλω να παίξω σε όσο πιο ψηλό επίπεδο γίνεται. Αν είναι στη Euroleague, τότε στη Euroleague. Αν είναι στο NBA, τότε στο NBA».

«Από τον ΛεMπρόν κρατάω τον τρόπο που δουλεύει»

Αυτό που δεν περνάει απαρατήρητο στο βιογραφικό του Κώστα Αντετοκούνμπο είναι πως εκείνος κατέκτησε πρώτα το πρωτάθλημα του NBA από τα τρία αδέρφια – το καλοκαίρι του 2020 με τους Λος Άντζελες Λέικερς, ως συμπαίκτης του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Για την εμπειρία του δίπλα στο «Βασιλιά», δήλωσε: «Προσπαθώ να κρατήσω διάφορα πράγματα, κυρίως τον τρόπο που δουλεύει. Ήταν ο πρώτος που πήγαινε στο γυμναστήριο και ο τελευταίος που έφευγε. Διατηρεί εξαιρετικά το κορμί του και προσπαθώ να κάνω και εγώ αυτό». Για το τέλος άφησε ένα μήνυμα – συμβουλή στα νέα παιδιά: «Όλα είναι πιθανά. Αρκεί να δουλεύουμε σκληρά».