Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε κι επίσημα την απόλυση του προπονητή Ρόναλντ Κούμαν. Οι «μπλαουγκράνα» το βράδυ της Τετάρτης ηττήθηκαν με 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της La Liga.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, μάλιστα, δεν περίμενε καν η ομάδα να φτάσει στη Βαρκελώνη για να του πει το «αντίο». Αυτό συνέβη στη διάρκεια της επιστροφής της ομάδας από τη Μαδρίτη, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «As».

Με την ομάδα να βρίσκεται στο -6 από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά να μην δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης και παράλληλα να κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, οι παράγοντες της Μπάρτσα αποφάσισαν να τα… γυρίσουν. Πρόσφατα, τόσο ο Τζουάν Λαπόρτα όσο και μέλη της διοίκησής, είχαν επιβεβαιώσει πως ο Ολλανδός τεχνικός θα παρέμενε στη θέση του ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Τα αρνητικά αποτελέσματα, όμως, με την Ατλέτικο Μαδρίτης (ήττα με 2-0), με τη Ρεάλ Μαδρίτης (ήττα με 2-1) κι αυτό με τη Ράγιο Βαγεκάνο, οδήγησαν στην απόφαση που ήταν εδώ και καιρό στα σκαριά. Ο Κούμαν κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας την περασμένη σεζόν με το κλαμπ, ενώ φεύγοντας θα πάρει αποζημίωση που ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τσάβι στην κορυφή της λίστας

Τώρα, αρχίζει η διαδικασία εύρεσης αντικαταστάτη. Η Μπαρτσελόνα θέλει περισσότερο από κάθε άλλον τον Τσάβι Ερνάντεθ ν’ αναλάβει την ομάδα. Ο πρώην αρχηγός της ομάδας είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο και τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν επαφές με τον Τζουάν Λαπόρτα προκειμένου να γίνει ο προπονητής των «μπλαουγκράνα». Εκείνες οι συζητήσεις είχαν ως στόχο την πρόσληψή του το καλοκαίρι του 2022. Ωστόσο, τώρα, οι πληροφορίες από τη Βαρκελώνη κάνουν λόγο πως απομένουν λεπτομέρειες για την τελική συμφωνία. Ο Τσάβι επί του παρόντος εργάζεται στην Αλ-Σαντ του Κατάρ.

Αν για κάποιο λόγο δεν προχωρήσει το deal, η προσωρινή επιλογή θα ήταν ο Σέρτζι Μπαρχουάν, τεχνικός της Μπαρτσελόνα Β, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και τα ονόματα άλλων προπονητών, μεταξύ αυτών κι ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο της Ρίβερ Πλέιτ.

Αυτό που ελπίζει η Μπαρτσελόνα είναι πως με την έλευση ενός νέου τεχνικού, η ομάδα θα μπορέσει να ενθουσιάσει παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και οι πολλά υποσχόμενοι νεαροί παίκτες της θα αρχίσουν να κάνουν βήματα προς τα μπροστά. Ένα από τα παράπονα της διοίκησης προς τον Κούμαν ήταν πως η ομάδα του δεν προκαλούσε καμία αισιοδοξία μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει το κλαμπ με τα χρέη του να ξεπερνούν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.