Την εισήγηση των λοιμωξιολόγων σχετικά με το αν πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των οπαδών που επιτρέπονται στα γήπεδα περιμένει η κυβέρνηση, όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα η Αγγλία, τα γήπεδα έχουν πληρότητα 100%. Σε κάποιες άλλες, όπως η Ιταλία, η σεζόν άρχισε με πληρότητα 50% και τώρα ανέβηκε στο 75%, με τον στόχο να είναι το 100% ακόμη και πριν το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Η Ελλάδα είναι στο 60% αλλά δεν αποκλείεται σύντομα να ανοίξουν κι άλλες θύρες στα γήπεδα. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η επιθυμία της κυβέρνησης, όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Ελπίζω να κερδίσουμε αυτή τη μάχη»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν στη συνέντευξη Τύπου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης βετεράνων και στο περιθώριο αυτής αναφέρθηκε στο θέμα της παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα.

«Καταρχάς να δηλώσουμε την στήριξη και την αγάπη μας στην προσπάθεια που κάνει η Εθνική. Σήμερα που μιλάμε προβλέπεται πληρότητα μέχρι και 60% στα γήπεδα. Γίνεται μια συζήτηση με τους λοιμωξιολόγους για πιθανή αύξηση του αριθμού στις κερκίδες», είπε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και συμπλήρωσε.

«Είμαστε υπέρ αυτής της ιδέας και μένει οι ειδικοί να διαβάσουν όλα τα δεδομένα και να μας δώσουν την εισήγησή τους. Έχουμε δείξει πως είμαστε συνεργάσιμοι, αλλά και απαιτητικοί όποτε χρειαστεί. Ελπίζω αυτή την Παρασκευή να κερδίσουμε αυτή την «μάχη». Είμαστε υπέρ του γεμάτου γηπέδου, υπό την προϋπόθεση να είναι όλοι εμβολιασμένοι και να σέβονται κανόνες και πρωτόκολλα».