Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Σέρχιο Μαρκαριάν αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόταση της ΕΠΟ να αναλάβει εκείνος την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, όπως αποκάλυψε ο Ουρουγουανός προπονητής στην εφημερίδα της πατρίδας του «Ovation».

Παράλληλα, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός χαρακτήρισε «δώρο Θεού» τη νέα σελίδα στην καριέρα του και χαρακτήρισε πρόκληση το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του, αρχής γεννωμένης από τον αγώνα με την Ουγγαρία τον Μάρτιο.

«Πρώτον, επειδή αγαπώ την Ελλάδα όπου έχω δουλέψει παλιότερα, ξέρω το ποδόσφαιρό της και όλοι εκεί μού είχαν φερθεί πολύ καλά. Εκτός αυτού, για οποιονδήποτε προπονητή είναι μεγάλη τιμή να κατευθύνει την εθνική ομάδα μιας χώρας και τρίτον, επειδή είναι μια σημαντική οικονομική συμφωνία για μένα. Ολα αυτά για μένα είναι ένα δώρο που μου έκανε ο Θεός», ανέφερε αρχικά ο 71χρονος κόουτς και στη συνέχεια μίλησε για τον ρόλο του Καραγκούνη στην επιλογή του:

«Ηταν το “κλειδί”. Τον είχα ως ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό και σήμερα είναι αθλητικός διευθυντής της ομοσπονδίας. Προφανώς δεν θα είχε γίνει κάτι χωρίς τη δική του υποστήριξη και την τελική σύστασή του».

Καταλήγοντας, ο Μαρκαριάν αποκάλυψε ότι σκοπεύει να έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα για να αρχίσει να παρακολουθεί αγώνες και μίλησε για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά της η Εθνική: «Κάθε δουλειά είναι μια πρόκληση. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, η φιλοδοξία είναι αυτή τη στιγμή στο… μηδέν. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση, μόνο μια μικρή ελπίδα. Θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση».

Πηγή: sport-fm.gr