Το αμφιλεγόμενο ζήτημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο έτη και τη μεταρρύθμιση του ποδοσφαιρικού ημερολογίου, που πρότεινε η διεθνής ομοσπονδία, συζήτησαν κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στη Ζυρίχη οι Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, μεταξύ των προέδρων FIFA και UEFA, υπήρξε ένα άνοιγμα για διάλογο ως προς το δεύτερο θέμα, το οποίο επηρεάζει στενά τα αιτήματα και τις ανησυχίες των παικτών.

Στο μέτωπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει μεγάλη απόσταση: η UEFA επανέλαβε ότι έχει ήδη πουλήσει το 50% των δικαιωμάτων του Euro 2028 και το 100% για το Euro 2024, ενώ η FIFA τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου σε ηπείρους όπου οι χώρες έχουν λιγότερες ευκαιρίες για να αναδυθούν.

Σε κάθε περίπτωση, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει εδραιώσει τη σχέση της  με την CONMEBOL, την αντίστοιχη της Νοτίου Αμερικής, με την οποία ανακοίνωσε σήμερα τα εγκαίνια του «International Super Cup» μεταξύ των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Κόπα Αμέρικα.

Η πρώτη διοργάνωση θα διεξαχθεί το 2022, μεταξύ Ιταλίας και Αργεντινής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.