Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή φίλων του ΠΑΟΚ στο διαδικτυακό ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε σε πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν τους «ασπρόμαυρους», αλλά και τον ίδιο, μίλησε ανοικτά για το ρόστερ, τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τον Πάμπλο Γκαρσία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την επιστροφή του και το πως ένιωσε: «Το έχω ξαναπεί και το εννοώ. Εγώ αισθανόμουν πως δεν είχα φύγει από την ομάδα. Το κλίμα είναι καλό, οι σχέσεις μου με τους παίκτες είναι άψογες και αυτό προσπαθούμε να το βγάλουμε στο γήπεδο».

Για το τι είχε γίνει στο παρελθόν και το πως είναι οι σχέσεις του τώρα με διοίκηση και παίκτες: «Για να γυρίσω, σημαίνει ότι το ήθελα, ότι είμαι χαρούμενος να είμαι εδώ. Η διοίκηση μου έδειξε πραγματικά πως με ήθελε πίσω. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν φορές που η γνώμη του προπονητή δεν συμβαδίζουν με αυτούς της διοίκησης και οφείλεις να κάνεις κάτι. Τώρα όμως, επέστρεψα στη θέση στην οποία έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου».

Για τους παίκτες που δίνουν το 100% και είναι βελτιωμένοι, όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Εσίτι, ακόμα και ο Πασχαλάκης που έχει βελτιωθεί: «Δεν υπάρχει μυστικό. Εμείς προσφέρουμε μία οργάνωση ώστε εκείνοι να βγάλουν την ποιότητά τους μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο γκρουπ, για να μπορούν οι παίκτες να έχουν την αυτοπεποίθηση. Λέω συνεχώς τη λέξη «ενότητα». Ξέρω το πάθος που έχουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Ο τίτλος που πήραμε το 2019 ήταν ο δεύτερος. Τον πρώτο, το 2018, μας τον κλέψανε, δόθηκε από επιτροπές. Και τότε, ενωθήκαμε. Είχαμε δύναμη, θέληση για να πάρουμε το πρωτάθλημα και αυτό μας έδωσε μια τεράστια ώθηση».

Για τις μεταγραφές και τους τραυματισμούς που υπάρχουν φέτος σε συνδυασμό με την ηλικία πολλών ποδοσφαιριστών: «Όσο για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε παίκτες που θα μας προσθέσουν ποιότητα. Θέλαμε αρχικά οι παλιοί να περάσουν στους νέους τον τρόπο δουλειάς που ακολουθούμε. Το επόμενο βήμα ήταν να αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση στο γκρουπ και με αυτό τον τρόπο, μέσα από τη δουλειά, θα έρθουν τα αποτελέσματα. Υπήρχαν παίκτες που ζητήσαμε να γυρίσουν αλλά δεν μπορέσαμε να τους έχουμε πίσω. Το πιο σημαντικό για μας είναι να παλεύουμε, να παλεύουμε, να παλεύουμε. Με ρωτήσατε πριν για τον Πασχαλάκη; Για μένα είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Όταν τον εμπιστεύεσαι, κάνει τα πάντα. Ο Μπίσεσβαρ; Ένας παίκτης που όταν του δείχνεις ότι τον εμπιστεύεσαι, μπορεί να σου πάρει παιχνίδια. Ο Εσίτι; Ναι, δεν είναι εντυπωσιακός, δεν ήταν φανταστικός στην αρχή αλλά έχει τεράστια θέληση να παίξει, να παλέψει, να εξελιχθεί. Δεν ξέρω αν μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι του αλλά ξέρω ότι μας δίνει ισορροπία, κάνει αυτό που μπορεί, μάχεται, κερδίζει μάχες. Θέλω οι παίκτες να δίνουν όλο τους τον εαυτό για την ομάδα».

Για το αν αγχώθηκε για το πως θα αντιδράσει ο κόσμος όταν γύρισε, λόγω του τρόπου που έφυγε και την αγάπης του κόσμου για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Με απόλυτο σεβασμό στον Πάμπλο Γκαρσία και ότι πέτυχε με την ομάδα, με απόλυτο σεβασμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ και σε όλους ανθρώπους, θα ήθελα να πω πως είμαι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ένας από τους πλέον πετυχημένους στην Ελλάδα. Αν είχα την παραμικρή αμφιβολία, δεν θα ήμουν εδώ».

Για τη Θύρα 4 που είναι κλειστή και ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Το λέω συνέχεια στους δικούς μου ανθρώπους. Δεν υπάρχει άλλο μέρος στην Ελλάδα και την Ευρώπη σαν την Τούμπα λόγω της ενέργειας που δίνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι το γήπεδο, είναι φανταστικό να βλέπεις τον κόσμο να σου δίνει ενέργεια. Παιδιά, μεγάλοι, οικογένειες, νεαροί, όλοι. Δεν το έχω δει αυτό, πουθενά. Ακόμα και στο ματς με την ΑΕΚ, θεωρώ πως ο κόσμος μας έδωσε ώθηση για τη νίκη. Σκεφτείτε τι γινόταν με τη Θύρα 4 ανοικτή… Τους θέλουμε πίσω. Ελπίζω το πρόβλημα να λυθεί άμεσα και να γυρίσουν στη θέση τους».

Πηγή: gazzetta.gr