Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε μίλησε με άπταιστα ρωσικά για τον θρυλικό παππού του, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ρωσίας.

Ο παππούς του Στέφανου Τσιτσιπά είναι ο Σεργκέι Σαλνίκοφ, ο οποίος ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής στη δεκαετία του ’40 και του ΄50 στη Σοβιετική Ένωση και είναι πατέρας και είναι ο πατέρας της μητέρας του Στέφανου, Τζούλιας.

Έπαιξε στην Ντιναμό Μόσχας και στην Σπαρτάκ Μόσχας ενώ με την Ολυμπιακή ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης κατέκτησε το 1956 το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη.

Το μήνυμα του Στέφανου για τον παππού του

Στο μήνυμά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Αγαπητοί βετεράνοι του σοβιετικού ποδοσφαίρου και διοργανωτές του τουρνουά Σεργκέι Σάλνικοφ.

Αγαπητοί θεατές. Γνωρίζω ότι ο παππούς μου ήταν αφοσιωμένος σε αυτό το παιχνίδι όλη του τη ζωή – το ποδόσφαιρο. Ο Σεργκέι αγαπούσε το ποδόσφαιρο τόσο πολύ που μπορούσε να μιλάει για αυτό για ώρες. Και επιτέλους είδαμε ένα τόσο υπέροχο τουρνουά.

Την ημέρα αυτή, όλοι θυμόμαστε θερμά τον Σεργκέι Σάλνικοφ. Ελπίζουμε ότι αυτό το τουρνουά θα είναι μεγάλη χαρά τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές του τουρνουά. Ολόκληρη η οικογένεια σας εύχεται καλή υγεία με όλη την καρδιά της».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να μην έχει πολύ χρόνο να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, όμως είχε δηλώσει πως είναι οπαδός της ΑΕΚ, την οποία θα ήθελε να δει από κοντά.