Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πρώτο παιχνίδι για την είσοδο στους ομίλους του Europa League, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να δίνει το στίγμα.

Οι ερυθρόλευκοι να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση και να αφήσουν πίσω τους τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς στα προκριματικά του Champions League, με τον Παπασταθόπουλο να εκπροσωπεί τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου και να δηλώνει τα εξής.

Για το αν το πρώτο παιχνίδι είναι κομβικό για την πρόκριση: «Είναι δύο παιχνίδια. Το πρώτο βέβαια είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε από το πρώτο παιχνίδι να είμαστε φαβορί και να δείξουμε πως με τη βοήθεια του κόσμου να πάμε παρακάτω. Να πάρουμε τη νίκη και το προβάδισμα».

Για το πόσο επικίνδυνο είναι το έργο της άμυνας, με δεδομένο ότι θα παίξουν διαφορετικοί παίκτες: «Καταρχήν θα πρέπει να δούμε τις επιλογές του προπονητή για την 11άδα. Τις τελευταίες 45 ημέρες έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε παίξει φιλικά. Σε κάθε περίπτωση όποιος παίξει είναι έτοιμος να δώσει το 100%».

Για το αν περιμένει να βγάλει αντίδραση ο Ολυμπιακός: «Σίγουρα το πιστεύω αυτό. Θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ σημαντική για εμάς και αναλύσαμε πολλά πράγματα. Αύριο θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Εγώ αισθάνομαι πολύ καλά. Είχα κάτι που με κράτησε 15 μέρες. Είμαι έτοιμος να δώσω αυτά που πρέπει. Ένα όνομα σαν εμένα πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Ολυμπιακού για να είναι ακόμα καλύτερη».

Για τις απουσίες που είχε η ομάδα στα προηγούμενα ματς: «Είναι κάτι που έχει ξεπεραστεί. Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να αναλύουμε το τι δεν κάναμε καλά και να πηγαίνουμε παρακάτω. Η ομάδα είναι πολύ πιο πλήρης και αύριο ευελπιστώ απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα – που πρέπει να σεβόμαστε – ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πρόκριση».

Για το γεγονός ότι στη Σλοβακία γράφεται το όνομά του ως παίκτης που ξεχωρίζει, μαζί με αυτά των Βατσίλ και Βαλμπουενά: «Όπως είπα και πριν ναι μεν εμείς οι παίκτες που σαν όνομα έχουμε κάτι ακουστό πρέπει να βοηθήσουμε αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει χαλαρότητα. Δεν βλέπουμε με υπεροψία τη Σλόβαν. Η Σλόβαν είναι πολύ καλή ομάδα που πρέπει να σεβαστούμε. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά με τη βοήθεια του κόσμου θέλουμε να τα καταφέρουμε».