Τεράστιο κεφάλαιο αποτελεί για τον ελληνικό αθλητισμό ο Ηλίας Ηλιάδης.

Τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Τζούντο παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά όταν φτάνει η κατάλληλη στιγμή δηλώνει πάντα «παρών» και κρατάει την ελληνική σημαία ψηλά στον κόσμο.

Την πορεία του 28χρονου αθλητή αναγνωρίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία του Τζόντο, η οποία – όπως γράφει σήμερα το Goal – έλαβε την απόφαση να βραβεύσει τον Ηλιάδη, προσφέροντας παράλληλα χρηματικό έπαθλο 40.000 δολαρίων για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει και που αυτές σχετίζονται με τη διαφήμιση και την εξάπλωση του τζούντο την τελευταία δεκαετία.

Εκτός από τον δικό μας πρωταθλητή, ανάλογο βραβείο θα δοθεί και στον Γάλλο Τέντι Ρινέρ, που μετρά επτά συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους.

Επίσης, από 50.000 δολάρια θα πάρουν η Μαλίντα Κελμέντι από το Κόσοβο και ο Γεωργιανός Αφταντίλ Τσρικισβίλι, καθώς συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς μέσα στη χρονιά στις παγκόσμιες κατατάξεις γυναικών και ανδρών αντίστοιχα.

Πηγή: sport-fm.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.