Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα στο Τόκιο, κέρδισε ο Στέφανος Ντούσκος.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Γιαννιώτη πρωταθλητή Στέφανο Ντούσκο, που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στο μονό σκιφ της κωπηλασίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής Στέφανος Ντούσκος “υπέγραψε” σήμερα τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Η τεράστια επιτυχία του μας γεμίζει χαρά και εθνική υπερηφάνεια και μας καταδεικνύει την αξία της άοκνης και αδιάκοπης προσπάθειας για εξέλιξη σε οποιονδήποτε τομέα έχει ταχθεί ο καθένας να υπηρετεί στην πορεία του. Καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στον Στέφανο Ντούσκο, τον χρυσό ολυμπιονίκη του απλού σκιφ της κωπηλασίας στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, «που μας έκανε να νιώσουμε υπερηφάνεια, σε μια στιγμή που αυτό αποτελεί συλλογική ανάγκη», εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Χρυσός ολυμπιονίκης και ρεκόρ αγώνων ο Στέφανος Ντούσκος. Μας έκανε να νιώσουμε υπερηφάνεια, σε μία στιγμή που αυτό αποτελεί συλλογική ανάγκη. Συγχαρητήρια Στέφανε. Σε ευχαριστούμε».

«Πρώτο χρυσό μετάλλιο, Ολυμπιακό ρεκόρ, πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία. Συγχαρητήρια Στέφανε Ντούσκο, έκανες όλη την Ελλάδα περήφανη!», τόνισε σε ανάρτησή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγχαρητήρια, επίσης, και σε όλους τους αθλητές της κωπηλασίας που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους, καθώς και στους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που τους στήριξαν», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύεται η προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών, που προετοιμάζονται και πολλές φορές αγωνίζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με μεγάλες δυσκολίες, γεγονός που κάνει την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Με αφορμή τη χρυσή επίδοση του αθλητή μας Στέφανου Ντούσκου στο άθλημα της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την ανάδειξή του σε χρυσό Ολυμπιονίκη και την επίδοσή του, που αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ. Η καρδιά της Ελλάδας μας χτυπά στο Τόκιο και νιώθουμε πως είμαστε όλοι μαζί του, μαζί με την ελληνική αποστολή, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία μας και γεμίζοντας υπερηφάνεια».

Τι λέει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων

«Είμαστε περήφανοι, τόσο η πόλη μας και περισσότερο ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων για τον άθλο που κατάφερε ο αθλητής μας Ντούσκος Στέφανος», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Μάρθα Παλαιοπάνου.

Μέσα στο κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας που επικρατεί στον Ναυτικό Όμιλο, η κ. Παλαιοπάνου τόνισε: «Όλη η Ελλάδα είναι περήφανη για το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του αθλητή μας στο άθλημα της κωπηλασίας. Ενόψει πανδημίας, η Ελλάδα και πάλι κατάφερε να λάμψει στο μακρινό Τόκιο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται σε όλα τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, συγχαρητήρια εκ μέρους της διοίκησης στον Στέφανο Ντούσκο για τη μεγάλη επιτυχία που κατάφερε, η οποία ήταν επιστέγασμα πέντε ετών στο δύσκολο αγώνισμα του σκιφ Ανδρών. Οι κόποι του ανταμείφτηκαν με το καλύτερο αποτέλεσμα».

Συγχαρητήρια μηνύματα στον «χρυσό αθλητή», τους προπονητές του και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων έστειλαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και φορείς της περιοχής.