Εναν οδυνηρό αποκλεισμό γνώρισε ο Παναγιώτης Γκιώνης από τον Νοτιοκορεάτη Γιουντσίγκ Τζέουνγκ, στον τρίτο γύρο του τουρνουά του πινγκ πονγκ στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Οδυνηρό για τον τρόπο που ήρθε καθώς ο αντίπαλός του ήταν μεν το φαβορί, αλλά ο Γκιώνης «πέταξε» έξι συνεχόμενα ματς πόιντ στο πέμπτο γκέιμ, για να ηττηθεί τελικά με 4-3 (11-7, 7-11, 11-8, 12-10, 10-12, 6-11, 12-14) σε ένα τρομερό ματς.

Το παιχνίδι

Ο Γκιώνης αν και αουτσάιντερ, ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι κερδίζοντας τους πρώτους τρεις πόντους του αγώνα. Το σκορ πήγε στο 6-1 από τα λάθη του Κορεάτη, ο οποίος ωστόσο βρήκε τα χτυπήματά του στη συνέχεια και μείωσε σε 7-4. O Γκιώνης όμως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και βρέθηκε με πέντε ευκαιρίες για να κάνει το 1-0. Και το πέτυχε στην τρίτη προσπάθεια (11-7) κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο γκέιμ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο καθώς ο Ελληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-0 και 4-1. Ο Τζέουνγκ δεν είχε ρυθμό καθώς ήταν το πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά, κάτι που εκμεταλλευόταν στην αρχή του αγώνα ο 41χρονος πρωταθλητής μας.

Ο Τζέουνγκ όμως άρχισε να πηγαίνει σε μεγάλα ράλι και αυτό τον δικαίωσε καθώς ισοφάρισε σε 4-4 και πήρε στη συνέχεια προβάδισμα με 6-4 χάρη στο 5-0 σερί που έκανε. Ο Γκιώνης απάντησε όμως ισοφαρίζοντας. Ο Νοτιοκορεάτης συνέχισε να παίζει πιο επιθετικά, αναγκάζοντας σε αμυντικό παιχνίδι τον Γκιώνη που βρέθηκε πίσω με 8-6. Ο Τζέουνγκ κράτησε την διαφορά και πήρε το γκέιμ με 11-7 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο γκέιμ οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν χωρίς να καταφέρει κάποιος να αποσπαστεί στο σκορ μέχρι το 3-3, όπου ο Γκιώνης έπαιξε πιο επιθετικά και ανάγκασε σε λάθη τον Νοτιοκορεάτη, για να προηγηθεί με 5-3. Ο Τζέουνγκ ισοφάρισε και πάλι σε 5-5, αλλά ο Γκιώνης απάντησε και πήρε προβάδισμα με 7-5. Και στη συνέχεια βρέθηκε με τριπλό γκέιμ πόιντ (10-7). Τελείωσε το γκέιμ με 11-8 και πήρε προβάδισμα 2-1.

Το τέταρτο γκέιμ σημαδεύτηκε από σερί των δύο αντιπάλων. Ο Τζέουνγκ μπήκε καλύτερα στο τέταρτο γκέιμ και προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Γκιώνης τρέχοντας αρκετά, πήρε δύσκολους πόντους για να πάρει προβάδισμα με 6-3! Ο Τζέουνγκ άρχισε να παίζει πιο επιθετικά και ισοφάρισε σε 6-6, αναγκάζοντας σε λάθη τον Γκιώνη. Ο Νοτιοκορεάτης πήρε προβάδισμα (8-6) κάνοντας σερί 5-0. Ηταν σειρά του Γκιώνη να ισοφαρίσει και με λίγη δόση τύχης (τον βοήθησε το φιλέ στον πόντο της ισοφάρισης) να κάνει το 8-8.

Ο Τζέουνγκ βγήκε πάλι στην επίθεση, έκανε το 10-8, ο Γκιώνης μείωσε σε 10-9 και με έναν τυχερό πόντο στην γωνία του τραπεζιού, ισοφάρισε σε 10-10 (ζήτησαν να εξεταστεί η φάση οι Νοτιοκορεάτες, αλλά ο πόντος πήγε σε ελληνικά χέρια) σώζοντας δύο γκέιμ πόιντ του αντιπάλου του. Με τρομερή επίθεση βρέθηκε σε γκέιμ πόιντ ο ίδιος και έκανε το 3-1 σετ με την βοήθεια της γωνίας (και πάλι) του τραπεζιού!

Εξι χαμένα ματς πόιντ!

Ο Έλληνας άσος ξεκίνησε ιδανικά το πέμπτο γκέιμ προηγούμενος με 3-1 και στη συνέχεια με 7-2, απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπαθούσε να βρει λύσεις. Το σκορ έγινε 9-3 με τον Γκιώνη να φτάνει σε έξι ματς πόιντ (10-4)! Ο Τζέουνγκ όμως έκανε μια επική ανατροπή και αφού ισοφάρισε σε 10-10 με 6-0 σερί, πήρε και το γκέιμ με 12-10!

Ο Τζέουνγκ εκμεταλλεύτηκε την κούραση και την απογοήτευση του αντιπάλου και προηγήθηκε με 3-0 στο έκτο γκέιμ και στη συνέχεια με 8-1. Ο Γκιώνης μείωσε σε 8-5, αλλά και ο Νοτιοκορεάτης έκανε το 3-3 στα γκέιμς, κερδίζοντας με 11-6 το έκτο.

Όλα έτσι θα κρίνονταν στο έβδομο γκέιμ, με τον Βατσακλή να προσπαθεί να χαλαρώσει τον Γκιώνη που έδειχνε εξουθενωμένος.

Απίστευτο θρίλερ και αποκλεισμός

Εκεί ο Γκιώνης ξεκίνησε ιδανικά παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 στο σερβίς του και παίζοντας πιο επιθετικά ανέβασε το προβάδισμα σε 3-0. Ο Γκιώνης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πάλευε κάθε πόντο.

Προηγήθηκε 4-1 και 5-2 φωνάζοντας «πάμε γερά» και δείχνοντας να το πιστεύει ξανά. Ο Τζέουνγκ αντέδρασε όμως και ισοφάρισε αναγκάζοντας σε συνεχόμενα λάθη τον Γκιώνη (5-5). Ο Ελληνας σε κρίσιμο σημείο αντέδρασε με χτύπημα στην ευθεία και πήρε ξανά προβάδισμα (6-5), αλλά το φιλέ έφερε το 6-6 με τον Νοτιοκορεάτη να τον πιέζει με τις επιθέσεις του.

Πέρασε μπροστά ο Τζέουνγκ με 8-6, ο Γκιώνης ισοφάρισε σε 8-8 και το ματς πήγε για φινάλε θρίλερ. Ο Ελληνας πήρε προβάδισμα με 9-8 από λάθος του Τζέουνγκ, αλλά ο Νοτιοκορεάτης ισοφάρισε σε 9-9. Είχε δικά του τα επόμενα δύο σερβίς και βρέθηκε με ματς πόιντ, αλλά ο Γκιώνης κέρδισε ένα μεγάλο ράλι και έμεινε στο ματς.

Με τον ίδιο τρόπο, ένα μεγάλο ράλι, βρέθηκε ο ίδιος με ματς πόιντ! Ούτε αυτή τη φορά τα κατάφερε όμως. Κέρδισε 8ο ματς πόιντ στο 12-11, αλλά το έχασε κι αυτό. Ο Τζέουνγκ πήγε με την σειρά του σε ματς πόιντ στο 13-12 και τελικά το εκμεταλλεύτηκε κερδίζοντας το σετ με 14-12 και μαζί και την πρόκριση.

Εκεί θα τον περιμένει ο Γερμανός «θρύλος» του αθλήματος, Τίμο Μπολ (Νο8).

Πηγή: gazzetta.gr