Ο Άρης δέχθηκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από την Αστάνα και τελικά ηττήθηκε με 2-0 στον πρώτο αγώνα του β’ προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, αφού στο 6′ ο Μπερτόλιο, από τη μικρή περιοχή, είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 αλλά νικήθηκε από τον Νεπογκόντοβ. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Τομάσοφ και τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει αλλά δυστυχώς δεν ήταν για την ελληνική ομάδα…

Στο 25′ ο Τομάσοβ με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για την Αστάνα, με τον Άρη να αντιδρά και να έχει δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στα επόμενα λεπτά. Ο Γκαρσία, όμως, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ κενής εστίας στο 30′, ενώ στο 32′ ο Μαντσίνι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Νεπογκόντοβ απέκρουσε.

Ο Άκης Μάντζιος έριξε στο ματς τον Μπρούνο αντί του Ματέο Γκαρσία στο 46′ αλλά τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα για την ομάδα του. Το αντίθετο… Οι κίτρινοι κινδύνεψαν να δεχθούν δεύτερο γκολ τόσο στο 51′ όσο και στο 54′ από τους Κουάτ και Εουτζένιο αντίστοιχα, για να το δεχθούν τελικά στο 70′: Ο Τομάσοβ βγήκε στην πλάτη του Δεληζήση και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Σιμούνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ο Άρης δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να πετύχει κάποιο γκολ, με συνέπεια η ρεβάνς να είναι πολύ δύσκολη.

Αστάνα: Νεπογκόντοβ, Σιμούνοβιτς, Μπίτρι, Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοβ, Εμπόνγκ, Κουάτ (85′ Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Τομάσοβ, Εουτζένιο (78′ Τομάσεβιτς), Μπαρσεγκιάν.

Άρης: Ντένις, Σάκιτς (77′ Χαΐροβιτς), Γκάνεα, Δεληζήσης (77′ Τζέγκο), Μπεναλουάν, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (63′ Μήτρογου), Μπερτόλιο, Ματέο Γκαρσία (46′ Μπρούνο), Μαντσίνι (87′ Μάνος).