Εχοντας ξανά τον κόσμο στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός με υπέροχο γκολ του Καμαρά νίκησε με 1-0 τη Νέφτσι Μπακού στον πρώτο αγώνα για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι δεν είχαν διαθέσιμους τους Ελ Αραμπί και Παπασταθόπουλο λόγω κορονοϊού, δεν πατούσαν καλά στα πρώτα λεπτά και στο 5′ λίγο έλειψε να παγώσει το Καραϊσκάκη από το σουτ του Μαχμούντοβ που έφυγε λίγο άουτ. Και το «παγώσει» έχει νόημα στην προκειμένη περίπτωση, αφού για πρώτη φορά μετά τις 4 Μαρτίου 2020 υπήρχε κόσμος στις εξέδρες ελληνικού γηπέδου.

Αυτός ο κόσμος, λοιπόν, είδε σο 11′ τη Νέφτσι να γίνεται ξανά απειλητική, αυτή τη φορά με τον Μπουγκρίν, ενώ στο 18′ ο Μπουχαλάκης αποχώρησε λόγω τραυματισμού, αφήνοντας τη θέση του στον Βαλμπουενά. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, είχε αρχίσει στραβά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάντως κατάφερε να σκοράρει. Συνέβη στο 29′, όταν ο Καμαρά από πλάγια θέση έκανε εκπληκτικό τελείωμα και έγραψε το 1-0.

Αυτό, βασικά, ήταν και το μοναδικό θετικό γεγονός του πρώτου ημιχρόνου για τους Πειραιώτες, οι οποίοι χρειάστηκαν την μεγάλη επέμβαση του Τζολάκη στο 32′, σε κοντινή προσπάθεια του Αλασκάροβ, για να διατηρήσουν το προβάδισμα. Και για να ανέβει κι άλλο ο βαθμός δυσκολίας, ήρθε στο 43′ και η αποβολή του Καμαρά για το χτύπημα στον Αλασκάροβ…

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αλλαγή με το ξεκίνημα της επανάληψης, βάζοντας τον Σισέ αντί του Ραντζέλοβιτς και γυρίζοντας το σύστημα σε τρεις στόπερ, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πιέσουν και να έχουν τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα. Και από το 63′ αποκαταστάθηκε και η αριθμητική ισορροπία, αφού έμεινε με 10 και η Νέφτσι λόγω της αποβολής του Τσελίκ για το χτύπημα στον Ρέαμπτσιουκ.

Κάποια λάθη του Σεμέδο στα επόμενα λεπτά προκάλεσαν ανησυχία στο Καραϊσκάκη αλλά οι Αζέροι δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν και τελικά το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση, την οποία πρέπει να σφραγίσει την επόμενη εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78′ Α. Καμαρά), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (18′ Βαλμπουενά), Καμαρά, Κουντέ (68′ Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (46′ Σισέ), Μασούρας, Χασάν (79′ Βρουσάι).

Νέφτσι Μπακού: Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Αλασκάροβ (45′ Αμπάσοβ), Μαχμούντοβ (89′ Μπασκέ), Κόλι (86′ Νατσάνοβ), Χαραμίζ, Τσελίκ, Λαβάλ, Μπουγκρίν (86′ Μπουλούντοβ), Μαμαντού.