Την 3η θέση στα 50 μέτρα ύπτιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων στην κολύμβηση, κατέλαβε ο Τάσος Κούγκουλος.

Ο Έλληνας αθλητής πήγε στη Ρώμη, όπου διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχοντας καλύτερη επίδοση 26.25 και κατάφερε να τη βελτιώσει τρεις φορές, αφού έκανε 25.95 στον προκριματικό, 25.72 στον ημιτελικό και 25.63 στον τελικό, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο.

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα», ήταν τα πρώτα λόγια του Κούγκουλου στην ΚΟΕ, προσθέτοντας: «Δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει. Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για μένα. Κλήθηκα να αντιμετωπίσω τα τεράστια προβλήματα της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων, καθώς επίσης και τις εξετάσεις που έπρεπε να δώσω για την εισαγωγή μου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όλα τα ανωτέρω, πιστέψτε με, είναι εξαιρετικά δύσκολα στη ζωή ενός εφήβου. Με έχει συνεπάρει η σημερινή επιτυχία. Δεν θέλω να εκφράζομαι για το μέλλον, αλλά τα καλύτερα έρχονται για μένα. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορεί να τα καταφέρω, έχοντας ως είδωλα μου τον Άρη Γρηγοριάδη και τον Απόστολο Χρήστου που έχουν πετύχει ιστορικά γεγονότα στο χώρο της κλασικής κολύμβησης».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Ρώμη, σχολίασε: «Ο Τάσος με το σημερινό του επίτευγμα τίμησε την ελληνική περιφέρεια. Είναι γέννημα-θρέμμα της επαρχίας. Η πόλη του, η Αλεξανδρούπολη, του έδωσε όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονταν για να πετύχει. Αμέριστη ήταν και η συμπαράσταση από την κολυμβητική Ομοσπονδία. Η επιτυχία του Τάσου δίνει φτερά στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Έχουμε ακόμη δυόμισι μέρες για να χειροκροτήσουμε κι άλλες προσπάθειες των Ελλήνων κολυμβητών».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.