Στον αθλητισμό τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν δραματικά μέσα σε δευτερόλεπτα, όπως αποδείχθηκε και στο χθεσινό ματς των Χοκς με τους Μπακς. Όταν περίπου μια ώρα πριν το τζάμπολ ανακοινώθηκε πως ο Τρέι Γιανγκ χάνει το 4ο ματς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας του ΝΒΑ, λόγω του τραυματισμού στον αστράγαλο στο προηγούμενο ματς, όλοι είχαν την ομάδα της Ατλάντα… καταδικασμένη για ήττα.

Ωστόσο, η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, βρήκε «ήρωες» στα πρόσωπα των Μπογκντάνοβιτς και Ουίλιαμς, είδε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παθαίνει έναν σοκαριστικό τραυματισμό και τελικά επικράτησε με 110-88, για να κάνει το 2-2 στη σειρά.

Στο Μιλγουόκι, φυσικά, πολύ περισσότερο από το άσχημο αποτέλεσμα αυτό που τους πονοκεφαλιάζει είναι η κατάσταση με τον «Greek Freak», που εγκατέλειψε τον αγώνα στα μέσα της 3ης περιόδου, όταν γύρισε το γόνατό του. Μένει να φανεί πόσο σημαντική είναι η ζημιά.

Στα 24 λεπτά που αγωνίστηκε ο Έλληνας φόργουορντ είχε 14 πόντους (0/3 βολές, 7/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 τάπα και 2 λάθη σε 24 λεπτά, ενώ οι Τζρου Χόλιντεϊ με 19 και Κρις Μίντλετον με 16 πόντους και 6/17 σουτ δεν κατάφεραν να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν το σύνολο του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Από τα «γεράκια» ξεχώρισαν οι Λου Γουίλιαμς με 21 και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 20 πόντους.

Το πέμπτο ματς θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (3:30) στο Μιλγουόκι.

Δείτε τα highlights του ματς: