Ήδη τα ποσοστά του Κροος είναι πολύ καλύτερα από αυτά στα οποία είχε συνηθίσει τους «μερένχες» ο Ισπανός χαφ που το καλοκαίρι έκανε το αντίθετο δρομολόγιο, μετακομίζοντας από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στην «Allianz Arena» για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου.

Παρά το γεγονός πως παίζει πολύ πίσω από αυτό που είχε συνηθίσει σαν επιτελικός μέσος, κατά μέσο όρο, ο Κροος έχει περίπου εφτά ασίστ ανά παιχνίδι, περισσότερα σουτ στην εστία από τον Τσάμπι Αλόνσο και ποσοστό επιτυχίας 94,1% στις μεταβιβάσεις του, έναντι του 85,8% που είχε στη Μαδρίτη ο Τσάμπι Αλόνσο.

Επιπλέον, σουτάρει στην εστία κάθε 242 λεπτά, σε αντίθεση με τον νυν άσο της Μπάγερν Μονάχου που το έκανε κάθε 555 λεπτά. Ένα από αυτά τα σουτ μετουσιώθηκε σε πανέμορφο γκολ στην πρόσφατη νίκη με σκορ 5-1 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο.

«Είναι απόλυτος επαγγελματίας. Με έχει ενθουσιάσει» ήταν το σχόλιο από τον Κάρλο Αντσελότι, με τον Τόνι Κροος να έχει πλέον καλύτερα στατιστικά και από την τελευταία του χρονιά στη Μπάγερν. Σε 18 ματς φέτος, έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει τον αριθμό των ασίστ που πέτυχε σε 42 παιχνίδια στη Γερμανία, βελτίωσε το ποσοστό των μεταβιβάσεών του (είχε 92% και έφτασε στο 94%), ενώ ελέγχει την κατοχή της μπάλας κάθε 13 λεπτά, σε αντίθεση με τα 21 που χρειαζόταν στη Bundesliga.

Πηγή: gazzetta.gr