Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει στους Μιλγουόκι Μπακς την τρίτη σερί νίκη επί των Μπρούκλιν Νετς στην ημιτελική σειρά της Ανατολικής Περιφέρειας και μαζί το προβάδισμα με 3-2 νίκες. Ωστόσο, από την άλλη είχε έναν Κέβιν Ντουράντ από… άλλον πλανήτη, ο οποίος δεν μπορούσε να περιοριστεί.

Έτσι, οι Νετς επικράτησαν των Μπακς με 114-108, με τον «KD» να σημειώνει 49πόντους, να μαζεύει 17 ριμπάουντ και να μοιράζει 10 ασίστ, σε ένα ασύλληπτο triple double. Έτσι, το προβάδισμα πέρασε στην ομάδα του, που θέλει άλλη μια νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό της περιφέρειας.

Από την άλλη, ο «Greek Freak» σημείωσε 34 πόντους (12/18 διποντα, 2/4 τρίποντα, 4/7 βολές), πήρε 12 ριμπάουντ, αλλά όταν πήρε ο Ντουράντ την κατάσταση στα χέρια του, με αποκορύφωμα ένα κρίσιμο τρίποντο στα 50″ για το 109-105, η πλάστιγγα έγειρε στο πλευρό των γηπεδούχων. Ο φόργουορντ των Νετς είχε κλέψει τη μπάλα από τον Γιάννη στα 15″ με το σκορ στο 109-107 και ενώ ο Έλληνας σούπερ σταρ προσπαθούσε να πάρει πλεονέκτημα για δύο εύκολους πόντους από το «ζωγραφιστό».

Οι Μπακς είχαν πάρει και διαφορά 17 πόντων (54-71) στην 3η περίοδο και όλα έδειχναν ότι θα έφταναν στο «break». Αλλά, από εκείνο το σημείο και μετά ο «KD» πήρε το… όπλο του και οδήγησε τους Νετς σε μια μεγάλη ανατροπή και σε μια νίκη κομβικής σημασίας.

Άξιος συμπαραστάτης του Ντουράντ ήταν ο Τζεφ Γκριν, ο οποίος είχε 27 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο με 7/8 τρίποντα (μάλιστα είχε 7/7 μέχρι να αστοχήσει), ενώ ο Μπλέικ Γκρίφιν πρόσθεσε άλλους 17 πόντους με 7/11 εντός παιδιάς. Για τους Μπακς, στο σκοράρισμα συνέβαλαν οι Μίντλετον με 25 πόντους και 8/22 σουτ, Χόλιντεϊ (19 πόντοι, 8 ασίστ) και Λόπεζ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποθέωσε το Κέβιν Ντουράντ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Δείτε τα highlights του αγώνα: