Σοκ προκάλεσε σε όλο τον πλανήτη η στιγμή με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν» κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία, στα πλαίσια του Euro 2020. Και μπορεί ο 29χρονος να γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά δεδομένα θα χρειαστεί τον χρόνο του να επανέλθει, ακόμη κι αν ο ίδιος επιθυμεί να βρεθεί στο πλευρό των συμπαικτών του στον αγώνα κόντρα στο Βέλγιο.

O παίκτης της Ίντερ γλίτωσε τα χειρότερα λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών, αλλά και των συμπαικτών του, που έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ βρίσκονταν πεσμένος στο γρασίδι. Οι κινήσεις όλων ήταν καταλυτικές για να επιστρέψει στη ζωή, από την οποία είχε ουσιαστικά για λίγο φύγει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Δανίας, Τζέικομπ Χόιερ, έδωσε νέα ενημέρωση για την κατάσταση του Έρικσεν με τον γιατρό της εθνικής ομάδας να έχει αναφέρει πως «για λίγο “έφυγε” από τη ζωή και επέστρεψε με τον απινιδωτή».

Όπως είπε ο Χόιερ για τον 29χρονο: «Είναι σε σταθερή, καλή κατάσταση, δεν έχει αλλάξει κάτι, παραμένει σε νοσηλεία και έχει ακόμα να κάνει εξετάσεις».

Κρίστιαν Έρικσεν: Αιχμές για την UEFA από Σμάιχελ και Μπρέιθγουεϊτ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά τα όσα συνέβησαν με τον Κρίστιαν Έρικσεν, οι Κάσπερ Σμάιχελ και Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ καταφέρθηκαν εναντίον της UEFA, επικεντρώνοντας την κριτική τους στο γεγονός ότι ζητήθηκε από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, που τελούσαν σε κατάσταση σοκ μετά την παρολίγον μοιραία περιπέτεια του συμπαίκτη τους, να λάβουν την απόφαση για το πότε θα συνεχιστεί το παιχνίδι.

«Βρεθήκαμε σε μία θέση στην οποία, προσωπικά, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε βρεθεί. Είχαμε δύο επιλογές: είτε να επανέλθουμε την επομένη (την Κυριακή) το μεσημέρι, είτε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Λέστερ.

Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισε: «Θα έπρεπε κάποιος υψηλότερα ιστάμενος από εμάς να μας πει ότι δεν ήταν η στιγμή για να πάρουμε μία τέτοια απόφαση και ότι θα έπρεπε αναμφίβολα να περιμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα για να αποφασίσουμε».

Ο Σμάιχελ απέδωσε τα εύσημα στο ιατρικό επιτελείο της εθνικής Δανίας, τους οποίους χαρακτήρισε «ήρωες της βραδιάς», και πρόσθεσε: «Ό,τι έγινε, έγινε, ας ελπίσουμε να μάθουν από αυτό που συνέβη».

Ο Μπρέιθγουεϊτ, από την πλευρά του, δήλωσε βουρκωμένος ότι θα ήθελε να είχε δοθεί στους ποδοσφαιριστές της εθνικής Δανίας μία «τρίτη επιλογή». Συγκεκριμένα επισήμανε: «Η επανέναρξη ο αγώνα δεν ήταν η επιθμία μας, αλλά η λιγότερο κακή επιλογή. Είναι μία βάναυση εμπειρία να βλέπεις έναν συμπαίκτη και φίλο σου να βρίσκεται στο έδαφος και να υποφέρει. Προφανώς όλοι επηρεαστήκαμε, αλλά (ο Ερικσεν) είναι μαζί μας σήμερα και εγώ είμαι ευγνώμων».