Το σερί των ισπανικών ομάδων σε ευρωπαϊκούς τελικούς δεν έχει τελειωμό, με τη Βιγιαρεάλ να κάνει το 16/16 κόντρα σε ομάδες του εξωτερικού την τελευταία 20ετία!

Η Βιγιαρεάλ του… Mr. Europa League, Ουνάι Έμερι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της (ευρωπαϊκής) ιστορίας της, μετά τη νίκη στην πιο χρονοβόρο διαδικασία πέναλτι όλων των εποχών για ευρωπαϊκή διοργάνωση κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το Κίτρινο Υποβρύχιο, όμως, δεν πέτυχε έναν ιστορικό θρίαμβο μόνο για τον εαυτό του, αλλά συνέχισε και μια «τρομακτική» παράδοση που έχουν χτίσει οι ισπανικές ομάδες σε ευρωπαϊκούς τελικούς τα τελευταία 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, έκανε το 16/16 για ισπανικό εκπρόσωπο κόντρα σε ομάδα του εξωτερικού, οι 9 στη σειρά, μάλιστα, σε αγγλο-ισπανική «μονομαχία».

Τελευταία φορά που μία ισπανική ομάδα έφυγε ηττημένη από ευρωπαϊκό τελικό από ομάδα άλλης χώρας ήταν τη σεζόν 2000/01. Για την ακρίβεια, τότε είχε συμβεί και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις, με τη Βαλένθια να χάνει από τη Μπάγερν στο Champions League (επίσης στα πέναλτι) και την πρωτάρα Αλαβές να γνωρίζει ήττα στον τελικό του Κυπέλλου UEFA από τη Λίβερπουλ.

Πηγή: gazzetta.gr