Ο Χριστόφορος Μπακαούκας είναι ένα σύμβολο για την ΑΕΚ, μια προσωπικότητα που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια των αθλητών που εκπροσώπησαν τον σύλλογο. Ο άνθρωπος με τον οποίο ως αρχηγός το τμήμα χάντμπολ της Ένωσης απέκτησε το προσωνύμιο «μάγκες», αποτελεί ταυτόχρονα και έναν working class hero όπως τραγούδησε και ο Τζον Λένον.

Μέχρι πρόσφατα έχυνε ατελείωτο ιδρώτα στα παρκέ, αλλά ταυτόχρονα δεν σταματούσε να βιοπορίζεται από άλλη δουλειά και όχι από το άθλημα που τον έκανε γνωστό. Μάλιστα, οι δουλειές με τις οποίες καταπιανόταν και συνεχίζει να το κάνει μόνο εύκολες δεν είναι. Εργάτης στα ναυπηγεία Σαλαμίνας και στη συνέχεια σε μηχανουργείο της περιοχής.

Η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε ο Μπακαούκας να βρίσκεται στον χώρο που κάθε υποστηρικτής της ΑΕΚ θα ήθελε να βάλει έστω ένα… λιθαράκι. Την «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά», στην οποία πήγε με την εταιρία που εργάζεται στο υπό ανέγερση γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα πλαίσια μιας εργασίας τοποθέτησης ραμπών για να μπαίνουν τα μηχανήματα.

Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή για τον ίδιο, ενώ τη δουλειά του την έκανε φορώντας μπλουζάκι της Original. Αναφερόμενος στη μοναδική για εκείνον εμπειρία, τόνισε ότι ένιωσε δέος για όσα είχε τη χαρά να ζήσει.

Δείτε τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας aek-live.gr: