Αν και βρέθηκε να χάνει από νωρίς, η Λίβερπουλ πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ελπίζει για έξοδο στο Champions League.

Το ντέρμπι στο Όλντ Τράφορντ άρχισε με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 10′ με το σουτ του Φερνάντες που κόντραρε και στον Φίλιπς. Η συνέχεια, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική… Στο 34′ ο Ζότα με πολύ ωραίο τρόπο, μετά το γύρισμα του Φίλιπς, ισοφάρισε και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Φιρμίνο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2.

Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος, έτσι μπήκε στο δεύτερο η Λίβερπουλ, η οποία έκανε το 1-3 στο 47′ ξανά με τον Φιρμίνο, μετά τα λάθη των Φρεντ και Σο, για να ακολουθήσει στο 59′ το δοκάρι του Ζότα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη, αλλά αυτή του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 68′, όταν ο Ράσφορντ με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-3.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, αλλά τελικά στο 90′ ο Σαλάχ, από την πάσα του Τζόουνς, έγραψε το 2-4, με το οποίο οι κόκκινοι πήγαν στους 60 βαθμούς και στο -4 από την 4η Τσέλσι, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.