Στη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μπαρτσελόνα με 5-0, το 2005-06, αναφέρθηκε ο Έκι Γκονζάλες.

Τον Νοέμβριο του 2005 οι πράσινοι αντιμετώπισαν στη Βαρκελώνη τους μπλαουγκράνα, σε ένα ματς στο οποίο πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League ο Λιονέλ Μέσι. Ηταν το πρώτο από τα πολλά του Αργεντίνου, όπως πολλά ήταν και τα γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός εκείνο το βράδυ.

Πέντε, αλλά θα μπορούσαν να είναι πολλά περισσότερα, όπως παραδέχθηκε και ο Αργεντίνος πρώην μέσος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

«Παίξαμε το πρώτο ματς στην Ελλάδα και το ματς έληξε 0-0. Πήγαμε στο Καμπ Νόου και λέγαμε μεταξύ μας ότι έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Μέσι μας είχε βάλει ένα γκολ, φάγαμε συνολικά πέντε γκολ αλλά και 14 να μας έβαζαν καλά θα ήταν», είπε ο Γκονζάλες, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πώς έχει αλλάξει ο ίδιος μετά από τόσα χρόνια, έχοντας πάρει κιλά.

«Τα έχω παρατήσει, πήρα 20 κιλά και δεν θέλω να εμφανίζομαι πολύ στο γυαλί της τηλεόρασης. Μερικές φορές με σταματούν στο δρόμο και μου ζητούν αυτόγραφο και ντρέπομαι. Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές θυμάμαι ότι ήμουν ποδοσφαιριστής», είπε χαρακτηριστικά.