Μετά τη ασυμφωνία κατά τη συνεδρίαση των μελών της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, τις δύο εκλογικές διαδικασίες που οδήγησαν σε ανάδειξη δύο προέδρων (Γιώργος Βασιλακόπουλος και Φάνης Χριστοδούλου) και διαφορετικά μέλη σε δύο Εκτελεστικές Επιτροπές, οι εμπλεκόμενες πλευρές ανέλυσαν τα επιχειρήματά τους ως προς το ποια προσωρινή διοίκηση θεωρούν πως είναι νόμιμη στο Πρωτοδικείο Αθηνών σήμερα, Τετάρτη (07/04).

Παρόντες ήταν οι δύο εκ των τριών υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΚ, o Παναγιώτης Φασούλας και ο Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή (09/04).

Καθώς είχαν συμμαχήσει ως προς την ανάδειξη προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι Λιόλιος και Φασούλας ισχυρίστηκαν στο Πρωτοδικείο πως η εκλογή Χριστοδούλου έγινε νομότυπα, παρά το γεγονός πως δεν είχαν απαρτία. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 10 μέλη στην ψηφοφορία το απόγευμα της Δευτέρας (05/04), όταν αποχώρησε η πλευρά Βασιλακόπουλου, ζητώντας να συνεχιστεί το μεσημέρι της Τρίτης (06/04) η συνεδρίαση, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 11 για να υπάρχει απαρτία.

Οι Λιόλιος και Φασούλας στήριξαν τη θέση τους πως η εκλογή Χριστοδούλου ήταν νομότυπη με το επιχείρημα, πως η συνεδρίαση της Δευτέρας δεν διεκόπη για την επόμενη ημέρα, όταν τα μέλη που αποχώρησαν κατά την πρώτη συνεδρίαση εξέλεξαν ως προσωρινό πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Η πλευρά Βασιλακόπουλου, όμως, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο την ηλεκτρονική πρόσκληση του Παναγιώτη Φασούλα το μεσημέρι της Δευτέρας (05/04) προς όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης, με νέα ώρα διεξαγωγής της συνεδρίασης τις 15:30 της ίδιας ημέρας.

Απέδειξαν δηλαδή πως η συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει το πρωί εκείνης της ημέρας διεκόπη, αφού η μία πλευρά, αυτή Φασούλα, έστειλε νέα πρόσκληση σε όλα τα μέλη για νέα συνεδρίαση, αφού είχε αποχωρήσει η πλευρά Βασιλακόπουλου.

Από την πλευρά του απερχόμενου προέδρου τονίστηκε πως εκείνος εξελέγη με απαρτία και επομένως η δική του προσωρινή διοίκηση είναι νόμιμη καθώς συμμετείχαν 12 μέλη στην ψηφορία της Τρίτης (06/04), κάτι που -όπως επισήμανε ο δικηγόρος- δεν ισχύει στην ανάδειξη του Φάνη Χριστοδούλου σε προσωρινό πρόεδρο (με 10 μέλη).

Η πλευρά των Φασούλα και Λιόλιου υποστήριξε δε πως δεν θα πρέπει να μετέχουν μέλη της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ (Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης, Γολέμης) στην προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας και ζήτησαν από το Πρωτοδικείο την αλλαγή τους. Όμως, εξ αρχής ήταν το δικαστήριο που όρισε τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, ανάμεσα στα οποία και κάποια της απερχόμενης διοίκησης.

TAGS