Δύο κρίσιμα παιχνίδια έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ αυτνή την εβδομάδα, με τα οποία θέλει να αφήσει πίσω του τη βαριά ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1. Αύριο ο «δικέφαλος» του Βορρά αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την Κυριακή θα μεταβεί στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία καλείται να βρει λύσεις στα θέματα που βγάζει η ομάδα του, με σημαντικότερο το πόσο εύκολα δέχεται γκολ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όμως δεν μπορεί να ευθύνεται εκείνος για τα λάθη που κάνουν οι παίκτες του σε ατομικό επίπεδο και στοιχίζουν ιδιαίτερα στην ομάδα του.

Το θετικό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, στο πλαίσιο της διαχείρισης για τους συνεχόμενους αγώνες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία θα κάνει σίγουρα 3-4 αλλαγές στα πρόσωπα που θα διαλέξει για να ξεκινήσουν στον αγώνα με την Ένωση. Η δυσκολότερη απόφαση έχει να κάνει με τον γκολκίπερ, αφού οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι αμφότεροι σε κακή κατάσταση, με τον Έλληνα πορτιέρε να έχει προβάδισμα.

Ενδιαφέρον για Μπάρκα

Δεν μοιάζει τυχαίο, λοιπόν, ότι πριν λίγες ώρες είδε το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ για ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ που έχει εξελιχθεί και σε επίσημη κρούση προς τη Σέλτικ για τον Βασίλη Μπάρκα. Όπως ανέφερε η Daily Record, ο Έλληνας γκολκίπερ βρίσκεται προ της εξόδου από τους Κέλτες, καθώς έχασε τη θέση του βασικού τόσο από τον Σκοτ Μπέιν όσο και τον Κόνορ Αζάρ.

Στη Γλασκώβη γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τα λεφτά που δαπάνησαν για να τον αποκτήσουν από την ΑΕΚ και εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις. Η προφανής είναι να δοθεί σε κάποια άλλη ομάδα με τη μορφή δανεισμού, καθώς έχουν ήδη δείξει φιλολογικό ενδιαφέρον ομάδες από την Ολλανδία και το Βέλγιο, αλλά η πρώτη που έχει πραγματοποιήσει επίσημη κρούση για τη διαθεσιμότητα του 26χρονου είναι ο «δικέφαλος» του Βορρά.

«Ο Βασίλης Μπάρκας μπορεί να έχει μία ευκαιρία να ξαναχτίσει την καριέρα του στην πατρίδα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει η πρώτη ομάδα που έκανε επίσημη κρούση για τη διαθεσιμότητα του Μπάρκα και ενδιαφέρονται πολύ για να τον φέρουν πίσω στην πατρίδα του για τη νέα σεζόν», τόνιζε το ρεπορτάζ.