Την άποψή του για τον λόγο που οι διαιτητές δεν πάνε στο VAR για φάσεις όπως αυτή του 1-2 της Άρσεναλ επί του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 1-3 από τους Λονδρέζους στο πρώτο ματς των «16» του Εuropa League, έχοντας έντονα παράπονα από τη διαιτησία για τη φάση του 1-2. Τόσο ο Μαρτίνς όσο και οι παίκτες του τόνισαν ότι έγινε φάουλ, αλλά ο ρέφερι δεν έδειξε κάτι, με τον Πορτογάλο τεχνικό να στέκεται σε αυτό μιλώντας για το κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

«Έχω αναλύσει τα παιχνίδια μας στην Ευρώπη και σε τέτοιες φάσεις σχεδόν ποτέ οι διαιτητές δεν συμβουλεύονται το VAR. Το συμβουλεύονται όταν πρόκειται για το οφσάιντ, που είναι ή δεν είναι. Όταν έχει να κάνει με απόφαση του διαιτητή, όταν κριτήριο είναι η απόφαση του διαιτητή, τότε επιλέγουν να μην το τσεκάρουν. Αυτό γίνεται για αρκετούς λόγους. Ίσως έτσι θέλουν να δείξουν την κυριαρχία τους στο παιχνίδι, ότι εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις και δεν θέλουν να τις αλλάξουν», είπε αρχικά ο Μαρτίνς και πρόσθεσε.

«Επίσης, γιατί αν αλλάξει η απόφασή τους μέσω του VAR, κλονίζεται ίσως η εμπιστοσύνη στον διαιτητή. Αυτό συμβαίνει από τους top διαιτητές της UEFA. Ίσως αυτό είναι ένα “μήνυμα” προς την UEFA, γιατί θα πρέπει τελικά να ξεκαθαρίσει αν το VAR αξίζει να υπάρχει ή όχι. Σε τέτοιες φάσεις λοιπόν, όταν χρειάζεται η κρίση του διαιτητή, δεν συμβουλεύονται το VAR, επιμένουν στην πρώτη τους απόφαση».

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση για την απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις του κόσμου του Ολυμπιακού και για την κριτική που γίνεται σε κάποιους παίκτες, έδωσε την ακόλουθη απάντηση.

«Είναι κατανοητό αυτό. Καταλαβαίνω τον κόσμο, κι εμείς οι ίδιοι είμαστε απογοητευμένοι. Καταλαβαίνω την απογοήτευση και την κριτική. Πρέπει να πούμε ότι το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για εμάς, ο αντίπαλος είχε μεγάλη ποιότητα. Και πράγματι κάποιοι παίκτες δεν έπιασαν την απόδοση που μας έχουν συνηθίσει. Όλα αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω γιατί ο αγώνας της Κυριακής με την ΑΕΛ είναι σημαντικός για εμάς».