Αντίστροφα μετρούν οι Άγγλοι οπαδοί για την επάνοδό τους στα γήπεδα ενόψει Euro. Η βρετανική κυβέρνηση στοχεύει την επιστροφή κόσμου στο Νησί από τις 17 Μαΐου, εάν το επιτρέψει η κατάσταση, με χωρητικότητα έως 10.000 άτομα το μέγιστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/02) ο Μπόρις Τζόνσον.

Το σχέδιο αποσυμπίεσης που παρουσίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός στους βουλευτές, προβλέπει αυτή την ημερομηνία για την επιστροφή θεατών σε αθλητικές εκδηλώσεις, έως και το ένα τέταρτο της χωρητικότητας των γηπέδων / σταδίων, αλλά όχι περισσότερα από 10.000 άτομα.

Για αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και το ήμισυ της χωρητικότητας, χωρίς να υπερβαίνουν τα 1.000 άτομα.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ασφαλώς το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του Euro με κόσμο στις εξέδρες -τουλάχιστον όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, με την Αγγλία να είναι μία από τις 12 διοργανώτριες χώρες.

Μάλιστα, έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα να γίνει μια συνδιοργάνωση μεταξύ Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Ιρλανδίας, όπου η διαδικασία του εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό έχει προχωρήσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν περαιτέρω από τις 21 Ιουνίου, επιτρέποντας έτσι να υπάρξουν ακόμη και 100% γεμάτα γήπεδα στους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου.

Επίσης, φαίνεται να υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να διεξαχθούν με κόσμο τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League (23/05), καθώς και τα πλέι οφ ανόδου της Championship και των μικρότερων κατηγοριών στα τέλη Μαΐου.

TAGS