Είκοσι γκολ, οκτώ διαφορετικοί σκόρερ και ένας… αντίπαλος. Η ομάδα που φτιάχνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν στηρίζεται μόνο σε δύο, τρεις ποδοσφαιριστές στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Βάσκος δουλεύει με τους «ερυθρόλευκους», προκειμένου τα γκολ στα παιχνίδια να έρχονται από παντού. Μέχρι στιγμής το σχέδιο του Βαλβέρδε πηγαίνει καλά, αν αναλογιστούμε ότι έχουν σκοράρει οκτώ διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

Τα περισσότερα (15) έχουν σημειωθεί από τον εκάστοτε επιθετικό και την τριάδα που βρίσκεται πίσω του. Από τη θέση του σέντερ φορ, οι Πειραιώτες έχουν σημειώσει εννέα γκολ (πέντε ο Μιραλάς, τρία ο Πάντελιτς και ένα ο Μήτρογλου).

Από το αριστερό χαφ, τον Ριέρα, ο Ολυμπιακός έχει πάρει τέσσερα γκολ, από το δεξί, τον Φετφατζίδη, ένα, ενώ επίσης ένα έχει πετύχει και ο Φουστέρ.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του Τοροσίδη που έχει σκοράρει τρεις φορές, ενώ από ένα γκολ έχει σημειώσει και ο Μέλμπεργκ. Οσον αφορά το 20ό γκολ, αυτό είναι του Φυτανίδη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (αυτογκόλ).

Αυτό που παρατηρεί κανείς από τους παίκτες που έχουν σκοράρει είναι γκολ ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει από τον άξονα. Δεν έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, οι Ιμπαγάσα (οκτώ συμμετοχές), ο Ντουντού (επίσης οκτώ), ο Ουρτάδο (τέσσερις) και ο Γιάννης Παπαδόπουλος (τρεις συμμετοχές). Σίγουρα οι παίκτες αυτοί, έχουν το μυαλό τους στο οργανωτικό κομμάτι, αλλά έπειτα από εννέα αγωνιστικές γκολ δεν έχουν σημειώσει…

Οι σκόρερ του Ολυμπιακού

Μιραλάς                    5
Ριέρα                         4
Πάντελιτς                  3
Τοροσίδης               3
Μήτρογλου               1
Φουστέρ                   1
Φετφατζίδης             1
Μέλμπεργκ                1
Φυτανίδης (αυτ.)      1

Πηγή: gazzetta.gr