Τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΠΑΟΚ με το 5-2 επί της Λαμίας στην Τούμπα.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού στο 6′ ο Τζόλης εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Θεοδωρόπουλου σε σουτ του Ροντρίγκο και έκανε το 1-0 με κεφαλιά, αλλά ιδανική ήταν και η αντίδραση των φιλοξενούμενων: Κόρνερ, εντυπωσιακό ψαλιδάκι από τον Αντέτζο και 1-1 στο 11′.

Ισοφάριση που δεν πτόησε τους Θεσσαλονικείς, πάντως, αφού στο 16′ ο Ζίβκοβιτς πάτησε για τον Σβαμπ και αυτός με ωραίο σουτ από το ημκύκλιο της περιοχής έγραψε το 2-1. Κι όμως, η Λαμία είχε απάντηση και σε αυτό, με την κεφαλιά του Μπεχαράνο στο 24′, μετά την εκτέλεση φάουλ, να φέρνει το ματς ξανά σε ισορροπία (2-2)!

Ισορροπία που θα μπορούσε να πάψει να υπάρχει είτε στο 29′ είτε στο 38′, αλλά η κεφαλιά του Ουάρντα και το σουτ του Βιεϊρίνια αντίστοιχα, δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος στο 59′ με το δοκάρι του Ουάρντα σε εκτέλεση φάουλ και τελικά το 3-2 ήρθε στο 67′ από τον Τζόλη, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ μετά το την προβολή του Κρμέντσικ στο δοκάρι και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήθελε ακόμη ένα γκολ για να είναι πιο άνετη στη ρεβάνς και τελικά έβαλε άλλα δύο: 4-2 ο Ροντρίγκο στο 82′ με πολύ ωραίο σουτ, 5-2 ο Κρμέτσικ με σουτ στο 88′ και για να μην προκριθεί στους «4» του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συμβούν τρελά πράγματα στη ρεβάνς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (65′ Ελ Καντουρί), Τσιγγάρας, Ουάρντα (79′ Καγκάβα), Τζόλης (92′ Νινούα), Αντρίγια, Ζίβκοβιτς (79′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (65′ Κρμέντσικ).

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (90′ Βλαχομήτρος), Γκούγκα, Πίτι (69′ Βασιλακάκης), Γκαζαριάν (89′ Μάντζρεγκαρ), Αραμπούλι.