Σε μια επαναστατική κίνηση έχουν προχωρήσει οι Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι φαίνεται να έχουν πάρει την απόφαση να μην γίνεται η ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ πριν από τους αγώνες της ομάδας σε κανέναν αγώνα τους.

Το ΝΒΑ έχει αποφασίσει να δώσει την ελευθερία αυτήν τη σεζόν την ελευθερία στις ομάδες να οργανώσουν μόνες τους τα παιχνίδια και να αποφασίσουν τι θα βάλουν στο πρόγραμμα, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Έτσι, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μαρκ Κούμπαν, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί, έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης.

Ωστόσο, το θέμα με τον εθνικό ύμνο δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Αρκετοί παίκτες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικά περιστατικά, γονάτιζαν πριν την ανάκρουση, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Αντίστοιχο αναμένεται να είναι το σκηνικό, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η είδηση που αφορά την ομάδα του Ντάλας, η οποία έχει την έδρα της σε μια «σκληροπυρηνική» πολιτεία σε τέτοιου είδους θέματα, όπως είναι το Τέξας.

Επίσημα, οι Μάβερικς δεν έχουν επιβεβαιώσει τίποτα, αλλά μέχρι στιγμής σε κανένα από τα 13 παιχνίδια της pre season και της κανονικής περιόδου δεν έχει παίξει ο εθνικός ύμνος στο «American Airlines Center», κάτι που έγινε και στον αγώνα της Δευτέρας κόντρα στους Τίμπερουλβς, που ήταν ο πρώτος με την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων.

Το να παίζει ο εθνικός ύμνος είναι παράδοση σε κάθε άθλημα που παίζεται στις ΗΠΑ και όλες οι ομάδες το έχουν κρατήσει στην ιστορία. Δεν έχει σημασία το άθλημα ή το πρωτάθλημα, ή πού γίνεται. Ήταν πάντα μέρος της παράδοσης στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας.