Για την τελευταία μέρα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στη ζωή μίλησε ο ανιψιός του, Εσπόζιτο.

Ο δυο τους έμεναν μαζί το τελευταίο διάστημα, οπότε τα όσα είπε σε εκπομπή της αργεντίνικης τηλεόρασης προκάλεσαν το ενδιαφέρον της χώρας και όχι μόνο αυτής. Ο θάνατος του Μαραντόνα, άλλωστε, εξακολουθεί να απασχολεί τους πάντες στην Αργεντινή, ειδικά και μετά την αποκάλυψη των διαλόγων που είχε ο προσωπικός γιατρός του την ώρα του θανάτου.

«Στις 24 Νοεμβρίου ήταν καλά στην υγεία του, αλλά δεν ήθελε να ζήσει άλλο. Δεν επέτρεπε στον εαυτό του να τον βοηθήσουν. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί πλέον αυτός που πάλευε από μικρός δεν είχε πλέον το κουράγιο για μία ακόμη μάχη. Ίσως γιατί πλέον δεν μπορούσε να κλωτσήσει τη μπάλα», είπε αρχικά ο Εσπόζιτο για τον Ντιέγκο που πέθανε στις 25 Νοεμβρίου και συνέχισε.

«Κάναμε ό,τι συνηθίζαμε να κάνουμε κάθε μέρα. Είδαμε τηλεόραση κυρίως ποδοσφαιρικούς αγώνες, αστειευτήκαμε και τίποτα άλλο. Ένιωθα ότι δεν είχε όρεξη για τίποτα περισσότερο. Ούτε για την καθιερωμένη ολιγόλεπτη βόλτα έξω στην αυλή.

Προσπάθησα να του μιλήσω και να τον… τσιγκλήσω να ανέβει λίγο, αλλά τότε μου απάντησε: «Έχω ζήσει ήδη 60 χρόνια, έχω στερηθεί πολλά πράγματα και δεν θέλω να συνεχίσω έτσι». Δεν κατάλαβα ότι το εννοούσε κυριολεκτικά κι αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία βραδιά της ζωής του, τότε θα κοιμόμουν δίπλα του».

Και κάπου εκεί, όπως είπε, τον είδε για τελευταία φορά εν ζωή.

«Στις 23:00 τον καληνύχτισα και ανέβηκα στο δωμάτιο μου. Ο Ντιέγκο έμενε στο ισόγειο για να μην κουράζεται ανεβοκατεβαίνοντας τα σκαλιά. Πριν φύγω ήταν εκεί ο γιατρός που του πήρε το σφυγμό κι όλα ήταν καλά. Είχαμε φάει, ήταν ξεκούραστος… Όταν ξύπνησα, λίγο αργότερα είδα τους γιατρούς να μπαίνουν στο δωμάτιο του και κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν μπήκα στο δωμάτιο του ήταν ήδη νεκρός».