Με εκπληκτικό σερί 9-0 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Προμηθέας πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Οτι οι Πατρινοί είναι καλή ομάδα το ξέρουν όλοι, αλλά αν χρειαστεί επιβεβαίωση μπορεί να έρθει πλέον και από τον Παναθηναϊκό, μετά την ΑΕΚ. Ο Προμηθέας κατάφερε να κάνει και κόντρα στους πράσινους ό,τι είχε κάνει με αντίπαλο τους κιτρινόμαυρους, να νικήσει δηλαδή, με αποτέλεσμα να σε βάζει σε σκέψεις για το αν θα πρέπει να λογίζεται ακόμη και σαν διεκδικητής του τίτλου!

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι πράσινοι, άλλωστε, βοηθάει για τέτοιες σκέψεις, αφού τα προβλήματα είναι αρκετά και είναι φανερό ότι ο Όντεντ Κάτας θα χρειαστεί χρόνο για να περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα, όπως θα χρειαστεί -λογικά- και αλλαγές στο ρόστερ στο τέλος της σεζόν.

Αυτό, όμως, αργεί ακόμη. Το θέμα είναι το παρόν και αυτό λέει ότι ο Προμηθέας μπορεί να πηγαίνει στο ΟΑΚΑ, να χτυπάει από την αρχή το ματς (16-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου), να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα επτά πόντων (36-43), να είναι πάντα μέσα στη διεκδίκηση της νίκης και τελικά να την παίρνει με τρελό τρόπο.

Ενα λεπτό πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 78-71, αλλά οι Πατρινοί μείωσαν σε 78-76 και στα τελευταία 28 δευτερόλεπτα έγιναν ασύλληπτα πράγματα. Αρχικά, ο Λούντζης έκλεψε την μπάλα στην προσπάθεια του Παπαπέτρου να δώσει στον Γκραντ και ισοφάρισε (78-78) στα 16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και στα 8” ο Έβανς έκλεψε τη μπάλα σε πάσα του Μποχωρίδη και με λέι άπ έγραψε το 78-80 και έδωσε μια απίστευτη νίκη στον Προμηθέα!

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-43, 58-55, 78-80