Προβληματισμό έφερε στις τάξεις της ΑΕΚ η ήττα από τον ΠΑΣ για τη 19η αγωνιστική της Super League 1. Μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξε μεταγραφική σύσκεψη, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις ενόψει των λίγων ημερών που απομένουν για την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ενώ υπήρξαν και… γκάζια από τον Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες του.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ και το 0-2 με το οποίο έφυγαν από αυτό οι Γιαννιώτες. Ο Ισπανός τεχνικός, στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, στάθηκε στην κακή εικόνα της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, η οποία τον οδήγησε στην απόφαση να ρισκάρει στο δεύτερο ημίχρονο.

Mετά το τέλος του παιχνιδιού, o 57χρονος προπονητής δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει την εικόνα του συνόλου του, με αποτέλεσμα να τα χώσει στους παίκτες του στα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, μίλησε για περίπου μισή ώρα στους «κιτρινόμαυρους», σε έντονο ύφος, και έκανε παρατηρήσεις για όσα είδε κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Άμεση και ξεκάθαρη η ανάγκη για ενίσχυση

Παράλληλα, τελειώνει και ο χρόνος για την όποια μεταγραφική προσθήκη αυτήν την περίοδο, έχοντας μέχρι στιγμής γίνει… μηδέν κίνηση. Την Κυριακή κλείνει το σχετικό «παράθυρο» και τώρα οι ιθύνοντες της ΠΑΕ καλούνται να δώσουν λύση στα προβλήματα που διαπιστώθηκαν ξανά στο παιχνίδι με τους Ηπειρώτες.

Είναι δεδομένο πως ο «δικέφαλος» θα κινηθεί για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ, με την Ούφα να μην δείχνει διατεθειμένη να σπάσει τον δανεισμό του Όλεγκ Νταντσένκο από τη Ρούμπιν Καζάν, η οποία δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, ακούστηκε η περίπτωση του Σκοπιανού μπακ χαφ, Στέφαν Ριστόφσκι, που δεν υπολογίζεται στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ σύμφωνα με τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ υπάρχουν ακόμη δύο περιπτώσεις που τα ονόματά τους δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Βέβαια, από τη χθεσινή σύσκεψη προέκυψε η πληροφορία πως δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να κινηθεί για μία δυνατή προσθήκη, ενός παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πρόταση για Ολιβέιρα που απορρίφθηκε

Εκτός από την ενίσχυση, υπάρχει ανοικτό και το θέμα των παικτών που πρόκειται το συμβόλαιό τους να τελειώσει το προσεχές καλοκαίρι. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται ο Νέλσον Ολιβέιρα, για τον οποίο έφτασε πρόταση της Ναντ στα γραφεία της ΑΕΚ.

Οι Γάλλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτό ακριβώς το γεγονός και να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή και στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να προσφέρουν ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ για την απόκτηση του Πορτογάλου φορ.

Με δεδομένο πάντως πως απομένουν μόλις λίγα 24ωρα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και με το γεγονός πως ο Μάρκο Λιβάγια έχει τεθεί εκτός ομάδας, πολύ δύσκολα θα γίνει δεκτή κάποια πρόταση που δεν θα κρίνεται ότι περιλαμβάνει ένα αξιοπρεπές ποσό.

Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα, η Ένωση βρίσκεται σε συζητήσεις με την πλευρά του Ολιβέιρα για την ανανέωση του συμβολαίου του, ώστε να παραμείνει στον σύλλογο.