Η 22η αγωνιστική της Euroleague συνεχίζεται σήμερα, με το ενδιαφέρον από πλευράς Ελλήνων φιλάθλων να στρέφεται στην πολύ δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την πανίσχυρη Ρεάλ στη Μαδρίτη (22:00, Novasports2), όπου στόχος είναι μια καλή εμφάνιση, που το ιδανικό θα ήταν να συνδυαστεί με νίκη, αν και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

O Όντεντ Κάτας θα προσπαθήσει να καλύψει εκ των έσω τα δύο μεγάλα κενά με τις απουσίες των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, όπως συνέβη στα ματς με Χίμκι και Λάρισα, όμως σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης δυσκολίας είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο Ισραηλινός τεχνικός περιμένει να δει πρόοδο σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού, με την άμυνα να είναι το βασικό ζητούμενο.

Οι Μαδριλένοι δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους, καθώς μετρούν τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, με μοναδική εξαίρεση την επικράτηση επί της Μπάγερν στο Μόναχο, στην παράταση. Ο Πάμπλο Λάσο δεν μπορεί να υπολογίζει σίγουρα στον Λαπροβίτολα που διαγνώστηκε με κορονοϊό, στον τραυματία Ράντολφ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Γιουλ και Ρούντι. Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός άφησε να εννοηθεί πως ίσως ξεκουράσει κάποιους καταπονημένους παίκτες, όπως οι Ταβάρες, Τόμπκινς και Τέιλορ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 42 φορές, με τη Ρεάλ να μετρά 26 νίκες. Σε 21 ματς με γηπεδούχους τους «μερένχες», όμως, υπάρχει υπεροχή των Ισπανών με 16-5. Το βασικότερο, ωστόσο, είναι πως η «βασίλισσα» έχει κερδίσει στα έντεκα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξάρτητα από έδρα.