Η Μίλαν είναι πρωταθλήτρια χειμώνα στη Serie A αλλά δεν μπορεί να το χαρεί μετά την εντός έδρας ήττα από την Αταλάντα.

Οι ροσονέρι υποδέχθηκαν τους μπεργκαμάσκι με στόχο τη νίκη, αλλά τελικά ηττήθηκαν και μάλιστα με… βαρύ τρόπο. Τόσο για το τελικό 0-3, όσο και επειδή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η Αταλάντα ήταν καλύτερη.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 26′ με κεφαλιά του Ρομέρο και στο δεύτερο ημίχρονο… πάτησαν τη Μίλαν, σφραγίζοντας τη νίκη τους. Οι μπεργκαμάσκι έκαναν το 0-2 στο 53′ με πέναλτι του Ιλιτσιτς και το 0-3 στο 77′ με τον Ζαπάτα, ο οποίος τρία λεπτά νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Την ήττα της Μίλαν, πάντως, δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί η Ιντερ, η οποία την ίδια ώρα κολλούσε κόντρα στην Ουντινέζε εκτός έδρας. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα έπιανε τους ροσονέρι στην 1η θέση σε περίπτωση νίκης, αλλά ήταν κακή, δεν θύμιζε την ομάδα που είχε νικήσει καθαρά τη Γιουβέντους πριν μία εβδομάδα και τελικά έμεινε στο 0-0.

Έτσι, με το τέλος του πρώτου γύρου, η Μίλαν είναι μόνη πρώτη με 43 βαθμούς, η Ίντερ ακολουθεί με 41 και η Γιούβε ετοιμάζει την αντεπίθεσή της, αφού ναι μεν είναι στο -10, αλλά έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα.