Τρεις κομβικοί παίκτες για την τρέχουσα σεζόν της ΑΕΚ έβγαλαν κανονικά τη σημερινή προπόνηση και έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ για το κυριακάτικο (24/01, 19:30) ντέρμπι της Τούμπας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο Νέναντ Κρίστιτσιτς έβγαλαν χωρίς πρόβλημα το ομαδικό πρόγραμμα και δήλωσαν «παρόντες» για το ντέρμπι «δικεφάλων». Αντίθετα, παραμένουν εκτός οι Μιτάι (είχε κάνει επίσημο ντεμπούτο στο ματς του πρώτου γύρου) και Νεντελτσεάρου, οι οποίοι ακολούθησαν τα ατομικά τους προγράμματα.

Πάντως, παρά την επιστροφή του Σέρβου χαφ, ο Νταμιάν Σιμάνσκι διεκδικεί με πολύ καλές πιθανότητες θέση βασικού, όπως και ο Κώστας Γαλανόπουλος, που παρουσιάζει εντυπωσιακή σταθερότητα από τη στιγμή της επιστροφής του. Όμως, στα χαφ υπάρχει ο Αντρέ Σιμόες, κάτι που σημαίνει ότι στον χώρο του κέντρου δημιουργείται… συνωστισμός.

Παράλληλα, δίλημμα υπάρχει και στην άμυνα όσον αφορά τον παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι (που δεν βγαίνει από τις βασικές επιλογές όταν είναι καλά), αλλά προς το παρόν προκρίνεται η λύση του Στράτου Σβάρνα και όχι του νεαρού -αλλά εντυπωσιακού- Ζίγκα Λάτσι. Επίσης, ερωτηματικό παραμένει αν θα ξεκινήσει σέντερ φορ ο Νέλσον Ολιβέιρα, βασικός στις δύο τελευταίες νίκες της Ένωσης, ή ο συνήθως βασικός Ιρανός φορ, πρώτος σκόρερ της ομάδας.