Οι Μιλγουόκι Μπακς «έδεσαν» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τουλάχιστον μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2024-25, μετά την υπογραφή του Greek Freak σε πενταετή επέκταση της συνεργασίας τους. Και ενώ η παραμονή του παίκτη-συμβόλου του franchise ήταν ύψιστης σημασίας για τα «Ελάφια», η υπογραφή του Αντετοκούνμπο μόνο φθηνή δεν ήταν.

Η supermax επέκταση για πέντε σεζόν θα τους στοιχίσει 228,2 εκατομμύρια δολάρια και θα αρχίσει από την αγωνιστική περίοδο 2021-22, μετά την ολοκλήρωση δηλαδή του τελευταίου έτους της τρέχουσας συμφωνίας του, που θα του αποφέρει 27,5 εκατομμύρια δολάρια.

Συνυπολογίζοντας και τα χρήματα που θα έχει λαμβάνειν και την αγωνιστική περίοδο 2020-21, το νέο συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορεί να αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ιστορία του ΝΒΑ, αλλά σε σύνολο ετών προηγούμενων συμφωνιών βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών, πίσω από τον Ντάμιαν Λίλαρντ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναλυτικά:

1. Ντάμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς): $ 257 εκ. δολάρια σε έξι χρόνια
Ο σούπερ σταρ του Πόρτλαντ υπέγραψε μια τετραετή επέκταση αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2019. Τα τέσσερα χρόνια προστέθηκαν στα δύο έτη που απέμεναν από προηγούμενη συμφωνία του, «δένοντας» τον στους Μπλέιζερς μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (Μιλγουόκι Μπακς): 255.6 εκ. σε έξι χρόνια
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κερδίσει 27,5 εκατομμύρια δολάρια το 2020-21 πριν εκκινήσει η επέκτασή-μαμούθ με τους Μιλγουόκι Μπακς. Με το οικονομικό μέλλον του εξασφαλισμένο, υπογράφοντας το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ, ο «Greek Freak» μπορεί να συγκεντρωθεί στον στόχο της κατάκτησης του πρώτου του πρωταθλήματος.

3. Ράσελ Ουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ): 233 εκ. σε έξι χρόνια
Οι Ουίζαρντς  κρατούν τα τελευταία τρία χρόνια της συμφωνίας του Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος κατέληξε στην Ουάσινγκτον μέσω ανταλλαγής από το Χιούστον στις 2 Δεκεμβρίου. Ο Ουέστμπρουκ είχε αρχικά υπογράψει μία επέκταση 205 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τον Σεπτέμβριο του 2017, συνδυάζοντας τα 28 εκατομμύρια δολάρια από προηγούμενη συμφωνία του.

4. Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς): 228 εκ. σε έξι χρόνια
Τον Ιούλιο του 2017, ο Χάρντεν είχε υπογράψει το προηγούμενο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά την τετραετή επέκταση που είχε αποδεχθεί. Από εκείνη τη σύμβαση του έχουν απομείνει δύο χρόνια, αν και οι μέρες του στο Χιούστον φαίνεται να λιγοστεύουν…

5. Πολ Τζορτζ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ): 226 εκ. σε πέντε χρόνια
Οι Κλίπερς συνεχίζουν να ποντάρουν στο δίδυμο Πολ Τζορτζ και Καουάι Λέοναρντ, παρά τον απογοητευτικό αποκλεισμό της ομάδας στη «φούσκα» του NBA. Ο Τζορτζ υπέγραψε μια τετραετή επέκταση στις 10 Δεκεμβρίου, η οποία του εγγυάται 226 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια.