Τον τρίτο αγώνα του στην τρέχουσα σεζόν της Euroleague δίνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει να δώσει συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα να συνεχίσει να βελτιώνεται (19:30, Novasports 2) με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο, στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Σλούκα, που ξεπέρασε το χτύπημα στο πόδι, αλλά πιθανότατα ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ θα μείνει εκτός. Το βασικό ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους», πέρα από τη νίκη, είναι η βελτίωση της εικόνας τους, να μειωθούν τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους και να βγάλουν περισσότερη σκληράδα στην άμυνα, με τον έλεγχο των ριμπάουντ να αποτελεί σημαντικό «στοίχημα».

Η ιταλική ομάδα έρχεται στην Αθήνα σε εξαιρετική φόρμα, αλλά χωρίς δύο από τους καλύτερους σουτέρ της, τους τραυματίες Πάντερ και Μίτσοβ. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα είναι αήττητη φέτος, καθώς είναι στο 2-0 στη Euroleague, ενώ κατέκτησε με 8/8 το Σούπερ Καπ της χώρας της και έχει αρχίσει με 3-0 το πρωτάθλημα. Ήδη από την αρχή της σεζόν κάνει απόσβεση της επένδυσης αυτό το καλοκαίρι, παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τρέχει μια «διαβολοβδομάδα», καθώς δύο ημέρες αργότερα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι. Ο αγώνας αναμένεται τελικά να γίνει κανονικά την Παρασκευή (16/10), αν και είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής για το Σάββατο, λόγω της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.