Ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος και φίλος του Μαουρίσιο, Τάι, αποκάλυψε το παρασκήνιο της μεταγραφής του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στον Metropolis ο εκπρόσωπος του Μαουρίσιο τόνισε πως ο Τσάβι Ρόκα δεν ήθελε τον Βραζιλιάνο στον Παναθηναϊκό, ενώ το deal ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος δεν ήθελε να υπάρξει παρεξήγηση με τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά ο εκπρόσωπος του Μαουρίσιο είπε: «Ο Μαουρίσιο δεν είναι απλά πελάτης μου, είμαστε οικογενειακοί φίλοι, περνούσαμε πολλές ώρες μαζί στη Θεσσαλονίκη. Όταν βρέθηκε χωρίς ομάδα, έκανα συνάντηση με τον Τσάβι Ρόκα, όμως ο Ισπανός δεν τον ήθελε, καθώς έθεσε θέμα ηλικίας, ενώ τόνισε ότι το μπάτζετ του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να καλύψει το συμβόλαιό του και έτσι δεν καταλήξαμε πουθενά.

Επειδή ξέρω από ποδόσφαιρο, ήμουν σίγουρος ότι ο Μαουρίσιο μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και έτσι συναντήθηκα με τον κ. Αλαφούζο. Πριν 3-4 μέρες πίναμε καφέ σε γνωστό μαγαζί της Κρήνης και με πήρε τηλέφωνο ο κ. Αλαφούζος και μου είπε “πάρε το αεροπλάνο μαζί με τον πελάτη σου και ελάτε στην Αθήνα”.

Εγώ μίλησα με τον βασικό του ατζέντη, μετά ο Ζοσέ πέρασε τεστ κορονοϊού και όλα πήγαν καλά και ο παίκτης ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό. Ό,τι έγινε με τον Παναθηναϊκό έγινε μετά τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ. Πέραν της Γκοντσάρεβα, ο Μαουρίσιο μίλησε απευθείας με τον Ιβάν Σαββίδη.

Τα είπαν σαν δυο φίλοι και ο Μαουρίσιο του είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο κ. Αλαφούζος έλεγε από την αρχή να μην υπάρξει θέμα με τον ΠΑΟΚ.

Την Παρασκευή συμφωνήσαμε στο οικονομικό κομμάτι και το Σάββατο ολοκληρώθηκε η μεταγραφή. Μάλιστα, είχε μεγάλη πρόταση από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Μαουρίσιο είναι απίστευτο παιδί και δεν έβαλε ποτέ πάνω το οικονομικό, απλώς ένιωσε πως δεν έχει άλλα να προσφέρει στον ΠΑΟΚ γι΄ αυτό επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο Μαουρίσιο είναι κλειστός χαρακτήρας, δεν έχει πει ποτέ κακία για κανέναν.

Γι΄ αυτούς που τρέφει μεγάλο σεβασμό και αγάπη είναι ο Ιβάν Σαββίδης και η Μαρία Γκοντσάρεβα. Όταν έκανε τα εργομετρικά τα αποτελέσματά του ήταν καλύτερα από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή. Αν δεν κάνει ντεμπούτο στο ματς με τον ΟΦΗ, τότε στο επόμενο σίγουρα».

Πηγή: gazzetta.gr