Με ανακοίνωση της η ΕΙΟ απάντησε στις καταγγελίες πρωταθλητών της ιστιοπλοΐας.

Η ομοσπονδία δηλώνει έτοιμη να δώσει σε όποια Αρχή το επιθυμεί τα ποσά που εισέπραξε ο κάθε αθλητής και αναλυτικά στην ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής.

«Μετά τις πρόσφατες «συγκλονιστικές τους αποκαλύψεις» για την διοίκηση της ΕΙΟ, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι είναι στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής όλα τα ποσά, οδοιπορικά, επιβραβεύσεις, αποστολές στο εξωτερικό, καμπ, παροχές σε υλικά κλπ που έχουν καταβληθεί στους συγκεκριμένους αθλητές, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα και τους κανονισμούς που έχει ψηφίσει η γενική συνέλευση της ΕΙΟ. Άλλωστε, για κάθε ιστιοπλόο ξεχωριστά τα ποσά που έχει εισπράξει είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Επίσης, θα γνωστοποιήσει με ποιον τρόπο και πόσο σημαντική ήταν η ηθική και υλική βοήθεια της Ομοσπονδίας σε κάποιους αθλητές για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τους ύμνους που έλεγαν υπέρ της Ομοσπονδίας όταν κατακτούσαν τα μετάλλιά τους και τις προκρίσεις τους.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ήταν η πρώτη που έλαβε τη δεύτερη δόση της φετινής επιχορήγησης κι αυτό τιμά τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο οποίος διαπίστωσε την άψογη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Κι αυτό μετά τους δυο διαχειριστικούς ελέγχους που έγιναν στην ΕΙΟ, αλλά και από την κατάθεση των σχετικών εγγράφων για τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς των τελευταίων χρόνων της Ομοσπονδίας σε Υπουργείο Οικονομικών, Ελεγκτικό Συνέδριο και ΓΓΑ».