Ήταν Μάιος του 2010 όταν η Ίντερ κατάφερνε να βρεθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό τον 21ο αιώνα. Κι έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον μέχρι την έλευση της νέας δεκαετίας για να νιώσει ξανά το ίδιο συναίσθημα. Μπορεί να μην συγκρίνεται με τη λάμψη των «αστεριών», αλλά οι Νερατζούρι θα επιστρέψουν στην τελική «αρένα» του φετινού Europa League, για να σηκώσουν το πρώτο τους τρόπαιο στη διοργάνωση μετά το Κύπελλο UEFA του 1998. Με το δίδυμο των Ρομέλου Λουκάκου-Λαουτάρο Μαρτίνες, μπορεί να αισιοδοξεί.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν σαρωτική απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο για αμφισβήτηση, έχοντας τους «διόσκουρους» σε απίθανο βράδυ.

Την πρωτοβουλία για την υπόθεση πρόκριση την πήρε εκείνος που… χρωστούσε στο φετινό Europa League. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες δεν είχε σκοράρει φέτος μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, αλλά άνοιξε λογαριασμό την κατάλληλη στιγμή, στην πρώτη φάση του αγώνα. Μετά την ασίστ του εξαιρετικού Νικολό Μπαρέλα, ο Αργεντίνος εκτέλεσε με καρφωτή κεφαλιά στο 19′ για το 1-0, γράφοντας το 20ο του γκολ στη φετινή σεζόν και 13ο σε πρώτο μισάωρο, περισσότερα από κάθε άλλον στα Top-5 πρωταθλήματα.

Την ίδια ώρα η Σαχτάρ του Λουίς Κάστρο αδυνατούσε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και στην μοναδική της κλασική στιγμή στο 61′, ο Χαντάνοβιτς είπε όχι. Το «καμπανάκι κινδύνου» ήχησε έγκαιρα, λοιπόν, για τους Νερατζούρι οι οποίοι μόλις τρία λεπτά αργότερα πήραν το προβάδισμα που κλείδωσε την πρόκριση, χάρη στην κεφαλιά του Ντ’ Αμπρόζιο.

Κι αφού ο στόχος ουσιαστικά επετεύχθη, έφτασε η ώρα για «show-time» και επίδειξη δύναμης, σε μια αποκλειστική προσφορά των δύο τοπ-σκόρερ της. Ο Μαρτίνες τελείωσε με υπέροχο τρόπο και μία επαφή την εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε από το κλέψιμο του Μπρόζοβιτς κι έγραψε το 3-0 στο 74′, δίνοντας τη σκυτάλη στον απολαυστικό, θηριώδη Βέλγο.

Ο Ρομέλου Λουκάκου είχε ήδη κάνει δικό του το ρεκόρ των περισσότερων σερί ματς με γκολ στον θεσμό (9) και πλέον συνεχίζει διψήφιος, φτάνοντας συνολικά 42. Δικό του πλασέ στο 78′ μετά από ασίστ του Λαουτάρο έγραψε το 4-0 και ένα εκπληκτικό σόλο σε σπριντ, προσπέραση του αμυντικού και εκτέλεση έδωσε σχήμα θριάμβου στην τελική επικράτηση στο 84′ (5-0).

Έτσι, οι δυο τους έγιναν το κορυφαίο ζευγάρι στράικερ στη σύγχρονη ιστορία της Ίντερ, συμπληρώνοντας αμφότεροι τουλάχιστον 20 τέρματα μετά τους Αντριάνο και Ομπαφέμι Μάρτινς τη σεζόν 2004-05. Ταυτόχρονα, χάρη στην εμφατική πεντάρα οι Νερατζούρι έχουν σκοράρει 111 γκολ φέτος, τα περισσότερα τουλάχιστον από τη σεζόν 1929-30!

Κι ακόμα έχουν ένα ματς. Τον μεγάλο τελικό, των δύο πολυνικών της διοργάνωσης, των 5 τίτλων της Σεβίλλης και των 3 δικών τους (21/8, 22:00).

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντ’ Αμπρόζιο (81′ Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (85′ Σένσι), Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ (66′ Μπιράγκι), Λουκάκου (85′ Εσπόζιτο), Μαρτίνες (81′ Έρικσεν)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουίς Κάστρο): Πιατόφ, Ντοντό, Κραφτσόφ, Κοχολάβα, Στεπανένκο, Ματβιγιένκο, Τάισον, Αντόνιο, Μοράες, Μάρλος (75′ Κονοπλιάνκα), Πάτρικ (59′ Σόλομον).

Πηγή: gazzetta.gr