Τα στοιχεία βάσει των οποίων τρία παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας θεωρήθηκαν ύποπτα για στοιχηματισμό δεν είναι αξιόπιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης και του Δ.Σ. της διοργανώτριας, ο πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Μας προβληματίζει η δημοσιοποίηση των φακέλων. Τα ματς αυτά κακώς χαρακτηρίζονται στημένα. Η εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά παρακολουθεί το στοιχηματισμό στα παιχνίδια».

«Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, αναφέρει ο φάκελος ότι ο συνήθης μέσος όρος στοιχηματισμού είναι 40.000 ευρώ και πονταρίστηκαν 45.000. Τα στοιχεία αυτά είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, σε κάποιους φακέλους μάλιστα αναφέρεται ότι υπήρχε ανεπιτυχής στοιχηματισμός. Δεν θεωρούμε ότι δείχνουν το οτιδήποτε και θεωρώ ότι δίνουμε μεγάλη σημασία ενώ δεν θα έπρεπε», εξήγησε.

Όταν του τέθηκε υπόψη, δε, ότι βάσει ανάλογων φακέλων καταδικάστηκαν προσφάτως πέντε άτομα, απάντησε: «Η διαδικασία της εισαγγελίας ακολουθείται κανονικά. Οι φάκελοι ερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Όμως σπιλώνονται άνθρωποι χωρίς αποδείξεις».

Κι όταν ρωτήθηκε γιατί η Λίγκα προβληματίζεται με τη δημοσιοποίηση του θέματος και όχι με το ίδιο το γεγονός ότι έξι ματς θεωρήθηκαν ύποπτα για στοιχηματισμό, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Με βάση το περιεχόμενο των φακέλων δεν φαίνεται ότι οι αγώνες ήταν στημένοι. Τουλάχιστον με τη δική μου λογική. Μας προβληματίζει γενικότερα το φαινόμενο του στοιχηματισμού. Για παράδειγμα, έμαθα -γιατί δεν το ήξερα- ότι υπάρχουν στο στοίχημα αγώνες του πρωταθλήματος Κ20 και Κ17. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και ντροπή».

Πηγή: sport-fm.gr