Αγνώριστη η Μπενφίκα (και) μετά την επανέναρξη του ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία. Η ομάδα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου – Ανδρέα Σάμαρη γνώρισε ήττα – σοκ στην έδρα της από την Σάντα Κλάρα και έμεινε τρεις βαθμούς πίσω στην μάχη του τίτλου από την Πόρτο, η οποία με την σειρά της συνέτριψε την Μποαβίστα.

Για πρώτη φορά στα 116 χρόνια ιστορίας τους, οι Αετοί συμπλήρωσαν πέντε διαδοχικά ματς χωρίς νίκη στο «Ντα Λουζ»: Δύο ήττες (από Μπράγκα και Σάντα Κλάρα) και τρεις ισοπαλίες (με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Europa League, με Μορεϊρένσε και Τοντέλα στο πρωτάθλημα).

Μέχρι τώρα, το χειρότερο εντός έδρας σερί ήταν τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη (σε τρεις περιπτώσεις), το οποίο όμως έσπασε η ομάδα του Μπρούνο Λάζε, η οποία νίκησε τελευταία φορά ως γηπεδούχος στις 4 Φεβρουαρίου (3-2 την Φαμαλικάο για το Κύπελλο).

Συν τοις άλλοις, χρειάστηκε να περάσουν 21 χρόνια για να δεχθεί ξανά τέσσερα γκολ στην έδρα της η Μπενφίκα. Τελευταία φορά ήταν στις 16 Μαρτίου του 1997, όταν είχε ηττηθεί, και πάλι με 4-3, από την Σαλγκέιρος, επίσης σε αγώνα πρωταθλήματος και ξανά με την ίδια εξέλιξη στο φινάλε. Και τότε οι Αετοί είχαν προηγηθεί 3-2, αλλά έχασαν με γκολ στις καθυστερήσεις!

Πηγή: gazzetta.gr